Matkailulehden uusi päätoimittaja Tanja Eranto: ”Haluamme painottaa vastuullista matkailua”

Tanja Eranto
Facebooktwitterlinkedin

Kotimaanmatkailun erikoismedian Matkailulehden uudeksi päätoimittajaksi on valittu Tanja Eranto. Lehden uusi kustantaja on vuoden 2023 alusta Kempulssi Oy.

Eranto aloittaa painetun lehden ja verkkosivuston uudistamisen 1.11.2022 ja siirtyy luotsaamaan julkaisua 1.1.2023. Hän seuraa tehtävässä päätoimittaja Torsti Rekolaa, joka päättää oman pestinsä joulukuussa.

Tanja Eranto on journalisti ja matkailuyrittäjä, jolla on vahva osaaminen julkaisujen konseptoinnista ja tuottamisesta. Hän on toiminut mm. Yhteishyvän konseptipäällikkönä, viestintäkonsulttina ja digitaalisen markkinoinnin tehtävissä. Matkailualan osaamista tukevat Erannon matkailualan tutkinnot ja yritys, joka tuottaa opas- ja koulutuspalveluja.

 

Matkailun kotimaan vetovoimaa

Matkailulehti on kotimaanmatkailun äänenkannattaja, jota seuraavat alan ammattilaiset, yrittäjät, opiskelijat ja harrastajat ympäri Suomen. Ensimmäinen uusittu printtilehti ilmestyy maaliskuussa 2023, uusi ja monipuolinen verkkosivusto alkuvuodesta.

”Matkailulehti kiertää kallioilta kukkuloille ja kylistä kaupunkeihin ihastelemassa ja ihmettelemässä hienoja kohteita – sekä tietysti tapaamassa kiinnostavia kotimaan matkailijoita”, Eranto hahmottaa tulevaa tarjontaa.

”Haluamme painottaa vastuullista matkailua ja esitellä myös vähemmän tunnettuja mutta melko helposti saavutettavia helmiä. Samalla liputamme matkailualan vetovoiman puolesta Suomessa.”

Matkailulehti on kertonut yli kahdeksan vuosikymmenen ajan kotimaisista matkailukohteista ja alan ilmiöistä. Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä lehti siirtyy Kempulssi Oy:lle Maaseutuyrittäjät MSY ry:ltä, joka on kustantanut ja tuottanut lehteä vuodesta 2004.

Lehti toimii myös Suomen Matkailijayhdistys SMY ry:n jäsenlehtenä. Yhdistys on vuonna 1887 perustetun alkuperäisen SMY:n perinteitä vaaliva järjestö, jonka tarkoituksena on kehittää matkailumahdollisuuksia Suomessa.

Laadukkaisiin erikoismedioihin keskittyneen Kempulssi Oy:n muut julkaisut ovat Työ Terveys Turvallisuus, Tunne & Mieli, Uusiouutiset ja Kemiamedia.

 

Facebooktwitterlinkedin