Maailman kiertotalousfoorumiin kutsuvieraana tai etänä

WCEF Helsingissä 2019. Kuva: Elina Saarinen
Facebooktwitterlinkedin

Maailman kiertotalousfoorumi WCEF (World Circular Economy Forum) pidetään touko-kesäkuun vaihteessa Helsingissä ja etäyhteyksin.

WCEF järjestetään jo seitsemättä vuotta peräkkäin.

Paikan päällä tapahtumaan voi osallistua vain kutsuvieraana. Toisaalta etäyhteydellä mukaan pääsevät kaikki halukkaat ympäri maailmaa.

Helsinkiin odotetaan yli kahta tuhatta asiantuntijaa ja etäyhteyksin jopa isompaa joukkoa.

Kiertotaloutta käytännössä

Tapahtuma keskittyy tänä vuonna esittelemään hyviä käytännön esimerkkejä kiertotalouden etenemisestä liiketoiminnassa ja kansalaisyhteiskunnassa.

Tapahtuman näyttelyalueella voi tutustua tällaisiin esimerkkeihin eri puolilta maailmaa.

Päätapahtuma pidetään 30.–31. toukokuuta Helsingin messukeskuksessa.

Luvassa on kaikkiaan kaksikymmentä ohjelmasessiota.

Neljän pääsession aiheina ovat kiertotalouden vaikutukset luonnon hyvinvointiin ja talouteen, nuorten rooli kestävyyssiirtymässä, kiertotalouden rahoitus sekä uudistavan ja kestävän talouden trendit.

Rinnakkaissessioiden teemoina ovat mittarit ja analytiikka, strategiat ja tiekartat, arki ja terveys, tulevaisuuden osaaminen, uudistava maa- ja metsätalous, rajalliset luonnonvarat ja energia, kaivostoiminta sekä maailmankauppa.

Toimialakohtaisesti tutkitaan kiertotaloutta muoti- ja tekstiilialalla, elintarviketeollisuudessa, rakentamisessa, muoveissa ja pakkausalalla, sähkö- ja elektroniikkalaitteissa sekä vetytaloudessa.

WCEF:n ohjelma jatkuu kumppanien organisoimissa kiihdytyssessioissa 1.–2. kesäkuuta.

Lisäksi WCEF:n yhteydessä järjestetään tuttuun tapaan runsas oheisohjelma. Sivutapahtumia voi tätä nykyä pitää ympäri vuoden.

Korkean tason päättäjät kokoontuvat

Tapahtuman yhteydessä kokoontuu kolmatta kertaa valtioiden päättäjien ja avainhenkilöiden korkean tason kiertotalousaiheinen allianssi GACERE (The Global Alliance on Circular Economy and Resource Efficiency). Sen aiheena ovat tällä kertaa kiertotalouden strategiat ja tiekartat.

GACERE lanseerattiin syyskuussa 2021 pidetyn WCEF-tapahtuman yhteydessä.

WCEF:n järjestävät Sitra sekä Nordic Innovation yhteistyössä Alankomaiden ja Suomen valtioiden kanssa.

Yhteistyökumppaneina toimivat myös Aalto-yliopisto, ASEAN-maiden nuorisojärjestö, Circle Economy, Ellen MacArthur Foundation, Euroopan metsäinstituutti, Euroopan Investointipankki, Euroopan ympäristövirasto EEA, GACERE, Geologian tutkimuskeskus GTK, Generation Climate Europe, Global Youth Biodiversity Network, Green Building Council Finland, Maailman talousfoorumi, PACE (Platform for Accelerating the Circular Economy), ReGeneration 2030, WBCSD (World Business Council for Sustainable Development), Suomen vetyklusteri, YK:n teollistamisjärjestö UNIDO sekä YK:n ympäristöohjelma.

Lue lisää ohjelmasta ja ilmoittaudu verkko-osallistujaksi.

Teksti: Elina Saarinen/ Uusiouutiset-lehti

Kuva: Elina Saarinen. WCEF pidettiin Helsingissä 2019.

Facebooktwitterlinkedin