WCEF2022 pidetään Ruandassa – ja studioissa ympäri Afrikkaa ja maailmaa

Kigali
Facebooktwitterlinkedin

Tämänvuotinen kiertotalouden kansainvälinen jättitapahtuma World Circular Economy Forum keskittyy ensimmäistä kertaa globaalin etelän kiertotalouskehitykseen. Kohdevalo on Afrikan mantereella.

Tapahtuman järjestäjinä toimivat Ruandan tasavalta, Afrikan kiertotalousallianssi ACEA (African Circular Economy Alliance), Afrikan kiertotalousverkosto ACEN (African Circular Economy Network) sekä Sitra. Lisäksi mukana on paljon kansainvälisiä kumppaneita.

Kiertotalouden korkean tason tapaaminen pidetään kutsuvierastilaisuutena Ruandassa, Kigalissa 6.–8. joulukuuta 2022. Ruanda on yksi Afrikan kiertotalousallianssin perustajamaista.

 

Kuudetta kertaa

Kuudetta kertaa järjestettävä WCEF ei rajoitu vain Kigalin tapahtumaan vaan laajenee ympäri Afrikkaa: Päätapahtuman ohjelma striimataan livenä suurille näytöille useissa Afrikan kaupungeissa. Global Studios -teemakokonaisuus antaa tilaisuus paikallisiin kohtaamisiin ja keskusteluihin. Studioita voivat järjestää myös muut tapahtumakumppanit.

WCEF2022:een voi osallistua verkon välityksellä mistä päin maailmaa tahansa. Etäosallistumisen avulla tapahtuma pyrkii pienentämään lentämisestä aiheutuvia päästöjä.

”Afrikan väestö on maailman nuorinta. Siksi Afrikan mantere voi ottaa elintärkeän roolin maailman kiertotaloussiirtymässä. Ruanda on ylpeä saadessaan isännöidä foorumia ja osoittaa näin afrikkalaista johtajuutta ja sitoutumista”, sanoo Ruandan ympäristöministeri Environment Jeanne d’Arc Mujawamariya.

World Circular Economy Forum on järjestetty vuodesta 2017 alkaen, ensimmäistä kertaa Helsingissä. WCEF:ää tai siihen liittyviä teematapahtumia ovat isännöineet myös Japani, Alankomaat sekä Kanada. Viime vuosien tapahtumat on organisoitu etäyhteyksien avulla.

Viime vuonna Sitran ja Kanadan hallinnoima WCEF keräsi osanottajia kaikkiaan yli 160 maasta.

Viime vuoden WCEF:n yhteydessä pidettiin myös ensimmäistä kertaa korkean tason kiertotalousallianssin, Global Alliance on Circular Economy and Resource Efficiency (GACERE) tapaaminen.

Kuva: Adobe Stock. Ruanda isännöi World Circular Economy Forumia joulukuussa.

Facebooktwitterlinkedin