Materiaalin jäljitettävyys ja datalla johtaminen nousussa IFAT-messuilla – ”Täällä on koko maapallo”

Kuva: Elina Saarinen. Ville Vestu ja Mikael Lehtimäki Veikko Lehti Oy:stä ja Jarno Helistölä Jätehuolto M. Helistölä Oy:stä sanoivat IFAT-messujen antavan hyvän kokonaiskuvan kierrätysteknologian kehityksestä.

(Tilaajille.) Münchenin IFAT-messukäytäviä asteleva teki väistämättä pieniä digiloikkia. Digitaalisuus ja datan hyödyntäminen jätehuoltoprosessien tehostamisessa sekä materiaalilogistiikassa olivat juuri päättyneiden IFAT-ammattilaismessujen ykkösaiheita. Laitteiden, kuljetuskaluston ja koneiden sähköistyminen näkyi toisena trendinä. Suomalainen mutta kansainvälinen tapahtuma Toukokuun puolivälissä Saksan Münchenissä pidetyt kierrätysteknologian ammattilaismessut, IFAT-messut, täyttivät jälleen koko käytettävissä olevan tilan eli 18 messuhallia, kaikkiaan 42 jalkapallokentällisen verran näyttelytilaa. Käytävillä ja näyttelyosastoilla näkyi paljon suomalaisia. Kuva: Elina Saarinen. Jyväskyläläisen Suomen Biovoima Oy:n tiimi kertoi käyneensä messuilla hyviä keskusteluja ja saaneensa lupaavia kontakteja. Moni suomalaistoimija näkyi messuilla myös päämiestensä tai yhteistyökumppaneidensa osastojen ja tuotevalikoimien kautta, esimerkiksi Enerec ja Vimelco. Tuotteitaan ja palveluitaan esittelivät omilla osastoillaan Suomesta muiden muassa Tana, Molok, Tamtron, BlackBruin, NTM, Lehtovuori, Suomen Biovoima ja CrossWrap. Kuva: Elina Saarinen. Samuli Hellemaa ja Marjaana Tyven-Jokinen esittelivät Molokin osastolla uutta, sähköistä jäteastialukitusjärjestelmää. Molokin osasto sijaitsi miltei vastapäätä omistajayhtiö SULO Groupin osastoa. Messutapahtuma on profiililtaan korostuneen kansainvälinen. Tänä vuonna kävijöitä saapui yli 150 maasta. Myös lukuisat...

Tilaa Uusiouutiset-lehden digitunnukset kestotilauksena! Saat henkilökohtaiset tunnukset kaikkeen Uusiouutisten digisisältöön, kuten uutiskirjeen vain tilaajille -uutisiin, verkkoartikkeleihin ja Uusiouutisten näköislehteen sekä pääsyn sähköiseen arkistoon. HUOM: Kiertotalouden erikoislehti on hyvä ammatillisen osaamisen kehittämisen väline, joten voit pyytää tilausta myös työnantajaltasi.

Tilaa tunnukset