Monitieteinen tutkimus selvittää Itämeren merkitystä ilmastopalapelissä – Nesteeltä tukea viisivuotiseen hankkeeseen

Itämeritutkimus
Facebooktwitterlinkedin

Rannikkoekosysteemien ja ilmaston tutkimuskeskus CoastClim selvittää uudessa hankkeessaan, millaisessa vuorovaikutuksessa Itämeren ja sen rannikkoympäristöjen prosessit ja ilmakehä ovat ja mitä tämä merkitsee ilmastolle.

Mukana on muun muassa meriekologian, biogeokemian ja ilmakehätutkimuksen asiantuntijoita.

 

Nesteen kanssa yhteistyötä

Helsingin yliopiston ja Tukholman yliopiston yhteinen tutkimuskeskus saa hankkeeseen tukea Nesteeltä, jonka kanssa se on juuri aloittanut yhteistyön.

”Perustutkimuksen tuottamaa tietoa voidaan käyttää oivaltavan johtamisen perustana, ja siksi sen tukeminen on tärkeää”, sanoo Itämeri-tutkimuksen professori Alf Norkko.

Hanke on herättänyt laajaa kiinnostusta ja saanut useita yhteistyökumppaneita.

”Olemme äärimmäisen iloisia siitä, että yhä enemmän toimijoita osallistuu uuden perustutkimuksen puitteiden luomiseen. Tämän mittakaavan tutkimuskeskuksen toteuttamiseen ja uuden tiedon luomiseen tarvitaan laajaa tukea.”

Yhteistyö Nesteen kanssa mahdollistaa viideksi vuodeksi tutkimuksen, joka tuo tietoa rannikon elinympäristöjen roolista ilmastonmuutoksen hillitsemisessä.

”Ilmastonmuutoksen torjuntaan tarvitaan kattavaa tutkimustyötä ja laajamittaista yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Olemme iloisia voidessamme olla mukana tukemassa yhteisten tavoitteiden toteutumista tämän yhteistyön kautta”, sanoo Nesteen innovaatiojohtaja Lars Peter Lindfors.

 

Teksti: Päivi Ikonen/ Kemiamedia.fi

Kuva: Adobe Stock. Kuinka Itämeren rannikkoympäristöt ja ilmakehä toimivat yhdessä? Miten toiminta vaikuttaa ilmastoon? Sitä tutkitaan nyt laajassa hankkeessa.

Facebooktwitterlinkedin