Muumit vauhdittavat Itämeren suojelutyötä

Facebooktwitterlinkedin

Tänä vuonna vietetään Tove Janssonin rakastettujen Muumien 75-vuotisjuhlaa. Juhlavuoden kunniaksi Muumit ovat käynnistäneet #MEIDÄNMERI-kampanjan, jossa varainhankinnan kohteena on John Nurmisen Säätiön Itämeri-työ.

Jokaista kerättyä 10 euroa kohden Itämerestä voidaan poistaa 40 kiloa sinilevää.

Muumit valitsivat keräyskohteeksi juuri John Nurmisen Säätiön, koska se on tehnyt Itämeren eteen tuloksekasta, kansainvälisesti tunnustettua työtä. Säätiön ponnistusten ja yhteistyöhankkeiden ansiosta vuosittainen rehevöitymistä aiheuttava fosforikuormitus Suomenlahdella on pienentynyt 75 prosenttia. Tämä on mertensuojelun maailmanennätys.

”Toivon, että kampanja nostaisi Itämeren suojelun esiin globaalisti. Toivon, että Itämeren suojelu kiinnostaisi kaikkia kouvolalaisista saksalaisiin”, sanoo John Nurmisen Säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt.

 

Uusia Itämeren suojelutoimia

Tänä vuonna John Nurmisen Säätiö aikoo käynnistää ainakin kaksi uutta merensuojeluhanketta. Helmikuisilla Vene-messuilla säätiö lanseeraa myös uuden kulttuurihankkeen.

Säätiö on äskettäin saanut uusia tukimuotoja. Lakiasiaintoimisto Amos alkaa auttaa kansalaisia testamenttaamaan osan varoistaan Itämeren suojelutyöhön. Smartum puolestaan on luvannut lahjoittaa jokaisesta SmartumPay-mobiilisovelluksella tehdystä maksusta 10 senttiä suojelutyöhön. Ramboll Finland antoi säätiölle joululahjaksi 10 000 euroa.

Ensimmäistä valtakunnallista Itämeripäivää vietetään elokuun viimeisenä torstaina, jolloin säätiö julkaisee myös Itämeren tarina -kirjan. Itämeripäivää viettämässä ovat muun muassa Helsingin, Turun, Pietarin ja Tallinnan kaupungit.

”Haluamme nostaa Itämeren puheenaiheeksi kaikilla aloilla taiteen, tieteen ja yhdessäolon keinoin.”

 

Kuva: © Moomin Characters ™

Facebooktwitterlinkedin