Lähde jäteveden matkaan Itämeripäivänä!

Facebooktwitterlinkedin

Mitä tapahtuu vessanpönttöön joutuneille tekohampaille? Millainen on jätöstemme mutkikas matka? Kelpaako jätevesi enää mihinkään?

Itämeripäivänä voit hypätä vessanpönttöön itsekin ja ottaa selvää. Kastua ei kuitenkaan tarvitse, sillä tutustumiskierros toteutetaan virtuaalisesti.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY kutsuu Itämeripäivän viettäjiä mukaan virtuaaliselle esittelykierrokselle Pohjoismaiden suurimman jätevedenpuhdistamon sisälle. Siellä puhdistetaan 1,2 miljoonan asukkaan sekä teollisuusyritysten jätevedet. Kierroksella selviää, mitä jätevedenpuhdistamolla tapahtuu, ennen kuin vesi palautetaan puhdistettuna takaisin Itämereen.

Virtuaaliesittelyyn voi hypätä täältä: https://itameripaiva.fi/tapahtuma/jateveden-matka-viemarista-takaisin-vesikiertoon/

Itämeripäivänä 27. elokuuta järjestetään lukuisia muitakin tapahtumia ja tempauksia. John Nurmisen Säätiö on omistanut Itämerelle oman nimikkopäivän juhlistaakseen kotimeremme tarinaa ja tulevaisuutta.

Voit osallistua Itämeripäivään monella tavalla, esimerkiksi kokkaamalla särkiaterian, jakamalla meriaiheisia muistojasi tai pulahtamalla uimaan.

Lue lisää: https://itameripaiva.fi/

Facebooktwitterlinkedin