Neste toi keksintökisan voiton Suomeen

Nesteen voittoisa tiimi vastaanotti palkinnon Espanjassa.
Facebooktwitterlinkedin

Nesteen tiimi on saanut vuoden 2023 eurooppalaisen keksintöpalkinnon. Arvostetun tunnustuksen myöntää Euroopan patenttivirasto.

Palkinto Nesteen osaajille tuli teollisuuden kategoriassa. Voitokkaan tiimin muodostavat Pia Bergström (Senior Specialist, Feedstock), Annika Malm (Senior Associate), Jukka Myllyoja (R&D Fellow), Jukka-Pekka Pasanen (Senior Associate) ja Blanka Toukoniitty (Technical Support Lead, Feedstock Growth). He vastaanottivat palkintonsa Espanjan Valenciassa 4. heinäkuuta järjestetyssä seremoniassa.

Tiimi palkittiin työstä jätteiden ja tähteiden muuntamiseksi korkealaatuisiksi uusiutuviksi ratkaisuiksi. Keksijät ovat olleet mukana alueen innovoinnissa ja siihen liittyvissä patenteissa.

“Haluamme sydämellisesti kiittää jokaista yhteistyöhön osallistunutta heidän osaamisestaan, sitoutumisestaan ja vankkumattomasta tuestaan. Ne ovat siivittäneet Nesteen ainutlaatuisiin saavutuksiin jätteiden ja tähteiden muuntamisessa korkealaatuisiksi uusiutuviksi ratkaisuiksi. Meidät on nyt palkittu yhteistyöstämme ja pitkäjänteisistä ponnisteluistamme yhtiön yhteisten tavoitteiden eteen”, voittajatiimi kertoo.

Neste jalostaa jätteitä, tähteitä ja erilaisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien raaka-aineiksi. Suomalaisyhtiö on maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja, joka satsaa myös muovijätteen kemialliseen kierrätykseen.

Neste on sitoutunut saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä. Yhtiö aikoo myös vähentää myymiensä tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosenttia vuoteen 2040 mennessä.

Teksti: Päivi Ikonen/ Kemiamedia.fi

Kuva: EPO. Nesteen voittoisa tiimi Annika Malm (vas.), Pia Bergström, Jukka-Pekka Pasanen, Blanka Toukoniitty ja Jukka Myllyoja.

Facebooktwitterlinkedin