Neste toimittaa jätepohjaista, uusiutuvaa lentopolttoainetta Wizz Airille

Neste tekee yhteistyötä Wizz Airin kanssa.
Facebooktwitterlinkedin

Neste on sopinut uusiutuvan lentopolttoaineen toimituksista unkarilaisen lentoyhtiön Wizz Airin kanssa. Toimitukset alkavat vuonna 2025.

Sopimuksen myötä Wizz Air voi ostaa Nesteen MY-polttoainetta 36 000 tonnia vuodessa kolmen vuoden ajan. Lentoyhtiö käyttää polttoainetta Euroopan ja Ison-Britannian reiteillään.

Lentokilometrin päästöjä alas

Wizz Air on hankkinut jatkuvasti uusia Airbus A321neo -koneita, joilla se on korvannut vanhoja koneitaan. Uusia koneita voidaan lentää polttoainesekoitteella, jossa uusiutuvan polttoaineen osuus voi olla jopa 50 prosenttia.

Lentoyhtiö pyrkii pienentämään hiilidioksidipäästöintensiteettiään 25 prosenttia matkustajakilometriä kohti vuoteen 2030 mennessä ja saavuttamaan nettonollapäästöt vuoteen 2050 mennessä.

Rasvajätettä hyötykäyttöön

Neste valmistaa lentopolttoaineensa pelkästään uusiutuvista jätteistä ja tähteistä, kuten käytetystä paistorasvasta ja eläinrasvajätteestä. Uusiutuva lentopolttoaine sekoitetaan tavanomaiseen lentopolttoaineeseen.

Puhtaassa muodossa uusiutuvalla lentopolttoaineella voidaan vähentää kasvihuonekaasupäästöjä fossiiliseen polttoaineeseen verrattuna jopa 80 prosenttia.

Teksti: Päivi Ikonen/ Kemiamedia.fi

Kuva: Wizz Air. Wizz Airin päämaja on Unkarin Vecsésissä. Suomessa yhtiö tekee lentoja Turusta.

Facebooktwitterlinkedin