Oikeusprosessi päättyi, fuusio etenee

Facebooktwitterlinkedin

Rosk’n Roll Oy Ab:n ja Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy:n juridista yhdistymistä voidaan jälleen jatkaa. Fuusiota vastaan nostetut kanteet kaatuivat lopulta myös korkeimmassa oikeudessa.

Yhtiöiden kuntaomistajat ovat päättäneet fuusiosta jo joulukuussa 2012. Lohjalainen Peltomaa Lohjan Puhtaanapito Oy, joka on Rosk’n Rollin yksityinen vähemmistöosakas (0,05 prosentin osuudella), nosti fuusioitumista vastaan kolme kannetta. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus päätti syyskuussa 2013 kaikki kolme asiaa Rosk’n Rollin hyväksi. Käräjäoikeuden tuomio säilyi myös Turun hovioikeudessa vuonna 2015. Korkein oikeus on 27.3.2018 antamallaan päätöksellä vahvistanut käräjäoikeuden ja hovioikeuden ratkaisut.

Uusi Itä- ja Länsi-Uudenmaan kuntien omistama jätehuoltoyhtiö voinee aloittaa toimintansa vuoden 2019 alussa. Yhtiöt ovat valmistelleet fuusiota oikeusprosessin aikana siten, että monia käytännön toimintoja on jo yhtenäistetty. Yhtiöt tuottavat jo nyt yhdessä Rosk’n Roll -jätehuoltopalvelua. Asukkaan jätehuoltopalveluihin tuleva juridinen fuusio ei juurikaan vaikuta.

Yhdistymisen myötä Länsi-Uudenmaan jätelautakunta ja Porvoon alueellinen jätelautakunta lakkautetaan ja uuden yhtiön omistajakunnista koottu uusi ylikunnallinen lautakunta, Uudenmaan jätelautakunta, aloittaa toimintansa.

 

Kuva: Scanstockphoto

Facebooktwitterlinkedin