Paikalliset yritykset pärjäsivät jätekuljetusten kilpailutuksissa Pirkanmaalla

Facebooktwitterlinkedin

Paikalliset pienet ja keskisuuret kuljetusyritykset menestyivät, kun kunnallinen Pirkanmaan Jätehuolto kilpailutti keskitetysti alueensa jätteenkuljetusurakoita.

Kilpailussa urakoita voittivat tamperelainen Kuljetus K& Y-H Oy, pirkkalalainen Tampereen Autokuljetus Oy, hämeenkyröläinen Ahlfors Oy, oriveteläinen Kipox Oy, tamperelainen Hämeen Kuljetus Oy sekä espoolainen Urbaser Oy. Täysin uutena toimijana jätehuollon ajoissa aloittaa tamperelainen Jareks Oy.

Pirkanmaan Jätehuolto kilpailutti nyt 17 urakka-aluetta. Kilpailutukset toteutettiin niin, että jopa vain yhden tai muutaman auton omistavat yrittäjät pystyivät osallistumaan kilpailutuksiin.

”Julkisuudessa jätehuollon keskitetyn kilpailutuksen pelkona esiintyy usein jätteenkuljetusurakoiden valuminen isoille kansallisille tai jopa kansainvälisille yhtiöille”, Pirkanmaan Jätehuollon tekninen päällikkö Timo Varsala taustoittaa.

”Vaikka kuljetusurakan vaatimukset ovat kaikille samat, tällä kertaa monta urakkaa meni pienille toimijoille ja paikallisuus lisääntyi merkittävästi”, hän korostaa.

 

Jäte kulkee biokaasulla

 

Kun Pirkanmaan Jätehuolto kilpailuttaa kuljetukset keskitetysti, kuljetuksia pystytään ohjaamaan käyttämään ympäristöystävällistä ja vähäpäästöistä kalustoa.

Nyt kilpailutetuille alueille tulee ainakin kolme jäteautoa, jotka kulkevat kirjaimellisesti jäte-energialla: Autot käyttävät biojätteistä ja lietteistä tuotettua biokaasua.

Uudet urakat käynnistyvät lokakuussa. Tällöin Pirkanmaan Jätehuollon seudun jätekuljetuksia ajetaan jo yhdellätoista kaasuautolla.

”Koukkujärven jätekeskukseen rakennettavan biolaitoksen valmistuttua olemme jäteautojen käyttövoimana käytettävän liikennepolttoaineen suhteen omavaraisia”, Varsala lisää.

 

Kuva: Elina Saarinen. Jätteet kulkevat Tampereen seudulla paikallisten kuljetusyrittäjien biokaasuautoilla.

Facebooktwitterlinkedin