Parhaat kasvuyritykset on valittu

KasvuOpenVoittajat
Facebooktwitterlinkedin

Kasvuyritysten sparrauskisa Kasvu Open on löytänyt vuoden voittajat. Vuoden kasvuyritykseksi valittiin viime viikolla etäyhteyksin järjestetyssä Kasvu Open Karnevaalissa kriittisen viestinnän ja hälyttämisen SaaS-palvelun kehittännyt Secapp.

Toiselle sijalle tuli analytiikkaan ja tekoälyyn erikoistunut Aiwo. Sekä voittaja että toiseksi tullut yritys ovat jyväskyläläisiä.

Secappin palvelulla voidaan lähettää massaviestejä, hälyttää yksilöitä ja ryhmiä sekä kerätä ja jakaa tietoja alustalla, jonka data säilyy aina turvassa.

Aiwon Aizait-palvelu on maailman ensimmäinen SaaS-palvelu, joka yhdistää oikea-aikaisesti laadullisen tutkimusprosessin tuottaman analytiikan tekoälyyn asiakas- tai työntekijäkokemuksen parantamiseksi.

Kolmanneksi valittiin mielen työhyvinvointipalveluja tuottava, helsinkiläinen Auntie Solutions.

Auntien palvelu on tarkoitettu organisaatioille, jotka näkevät henkilöstönsä henkisen hyvinvoinnin tärkeäksi. Yksilötasolla Auntie on palvelu ihmisille, jotka haluavat panostaa henkiseen hyvinvointiinsa ennen kuin haasteet kääntyvät kriiseiksi.

Yleisöäänestyksen voitti indigon sinistä luonnonvärjäystä teollisessa mittakaavassa tekevä Natural Indigo Finland.

 

KasvuOpenKarnevaali2020

Clewat kärkikymmenikköön

 

Kymmenen kasvuyrityksen finaaliin selvitti tiensä myös Bio- ja Kiertotalouden Kasvupolulla menestynyt kokkolalainen Clewat Oy, jonka missiona on muoviton meri.

Yritys kehittää ja valmistaa vesistönpuhdistusaluksia, joilla pystytään parhaimmillaan puhdistamaan 200 kuutiota roskaa tunnissa.

Yritys kerää vedestä mikromuovia, haitallisia vesikasveja sekä öljyä.

Puhdistusalus pystyy puhdistamaan vedestä jopa puolen millimetrin kokoisia mikromuovihiukkasia.

”Arvoketjun luomisen olemme aloittaneet maailmanlaajuisesti. Tavoitteena on, että muutaman vuoden kuluessa maailman meriä siivoaa 200 meidän alustamme”, sanoi Marko Kärkkäinen pitchatessaan Clewatia Kasvu Openin finaalissa.

Clewatin alukset ovat puhdistustöissä jo Floridassa, Helsingissä, Turussa ja Kokkolassa. Pian uusi laivue lähtee Kiinaan ja Filippiineille.

Facebooktwitterlinkedin