Pelastamme itsemme, mutta unohdamme lapsemme 

Facebooktwitterlinkedin

 

Isänä yritän keskittyä ajattelemaan mahdollisimman monia asioita kahdelta kannalta, aikuisena ja lapsen mielellä.

 

Maailman kamppailu koronaviruksen nujertamiseksi tekee minuun vaikutuksen. Toimenpiteet ovat olleet valtaisat, olivat ne sitten oikein valittuja tai eivät. Valtioiden budjetit ja yksityiset firmat ovat kovan paineen alla.

 

Näin toimivat aikuiset ihmiset ja heidän politiikkonsa joutuessaan kohtaamaan ongelmia, jotka uhkaavat heidän olemassaoloaan.

 

Käytetyillä keinoilla on vakavia seuraamuksia teollisuudelle, kaupalle, matkustusliiketoiminnalle, viihdeteollisuudelle; käytännössä niille talouden pilareille, joiden varassa yhteiskuntamme on.

 

Katsoessani kaikkea tätä lapsen näkökulmasta ajattelen näin: näin toimivat aikuiset ollessaan uhattuina.

 

Mutta miltä näyttääkään se tulevaisuus, joka odottaa lapsiamme? Miten me aikuiset olemme huolehtineet lastemme olemassaolon edellytyksistä?

 

Nyt, kun olemme sen riskin edessä, että saatamme sairastua tai kuolla, teemme kaikkemme taistellaksemme tätä vastaan. Mutta siihen emme ole paljonkaan reagoineet, kun tiedemiehet ovat kertoneet meille jo vuosia, että meidän pitää ryhtyä ilmastotekoihin lastemme vuoksi. Vain vähän on tehty. Emme ole paljonkaan toimineet.

 

Koronan taltuttamiseksi olemme valmiita kääntämään maailman ylösalaisin, mutta lastemme hyväksi emme ole valmiita ryhtymään toimeen ilmaston lämpenemisen ja sen seurausten torjumiseksi.

 

Keskittykäämme nyt koronan taltuttamiseen. Mutta sitten, pitäkäämme huolta siitä, että poliitikot alkavat toimia samanlaisella päättäväisyydellä ilmaston lämpenemistä vastaan, kuin nyt koronaa vastaan!

 

Edward Blomstedt
AirFaas, CEO

Facebooktwitterlinkedin