Pitkäjänteinen työ muovin kierrättämiseksi palkittiin – Mika Surakka sai ensimmäisen Muovin kierto -tunnustuksen

Mika Surakka ja Timo Jaatinen, kuva: Sumi.
Facebooktwitterlinkedin

Pakkausten tuottajayhteisö Sumi Oy:n toimitusjohtaja Mika Surakka on palkittu Muovin kierto -palkinnolla työstään kohti muovien kiertotalouden läpimurtoa.

Ympäristöministeriö jakoi palkinnon nyt ensimmäistä kertaa. Valtiosihteeri Timo Jaatinen ympäristöministeriöstä ja tuomaristona toiminutta kansalaisten muoviraatia edustanut Johanna Kohvakka ojensivat palkinnon Surakalle Muovifoorumissa 24.10.23.

Tonnikaupalla muovia kierrätykseen

”Voittajan valintaan vaikutti edelläkävijyys. Vuoden 2023 Muovin kierto -palkinnon voittaja on ehdottajan mukaan tehnyt enemmän muovinkierrätyksen toteutumiseksi kuin kukaan”, Kohvakka näkee.

“Palkinnon saa henkilö, joka on todellinen muovin kierrätyksen uranuurtaja. Hän on uransa 25 vuoden aikana tehnyt kymmenien tuhansien muovitonnien ja miljardien muoviesineiden kierrätyksestä totta ja perustanut vapaaehtoisen maatalousmuovien tuottajayhteisön”, valtiosihteeri Jaatinen totesi.

Tuomaristo sai yhteensä 14 ehdotusta Muovin kierto -palkinnon saajaksi.

Surakka kertoo olevansa otettu ja yllättynyt siitä, että sai ensimmäistä kertaa jaetun palkinnon. Se kertoo, että Surakan pitkäjänteinen työ muovin kierrätyksen edistämiseksi on pantu merkille.

”On varmaan tullut tehtyä jotain oikein. Koenkin palkinnon ansioksi koko työurastani, en pelkästään vuodesta 2023”, hän sanoo.

Teksti: Elina Saarinen/ Uusiouutiset-lehti

Kuva: Sumi. Mika Surakka sai Muovin kierto -palkinnon valtiosihteeri Timo Jaatiselta.

Facebooktwitterlinkedin