Puheista tekoihin ympäristön hyväksi: kiertotalouden osaaja uudistaa työelämää

Merja Auvo, kuva: Turku AMK
Facebooktwitterlinkedin

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Uusi ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtava koulutus tuo kestävyysmuutokseen tarvittavaa osaamista työelämään. Merja Auvo yhdisti oman kiinnostuksen ja ammatilliset aloittamalla kestävän kiertotalouden opinnot Turun ammattikorkeakoulussa.  

Asiakaspalvelun, taloushallinnon ja liiketoiminnan moniosaaja Merja Auvo kaipasi uralleen uutta nostetta. Lisäksi hän on huomannut, että vaikka luonnon heikkenevästä tilasta saadaan koko ajan lisää tietoa, monella toimialalla aihe on edelleen lapsen kengissä.

– Omat nykyiset työtehtäväni liippaavat kiertotaloutta, ja kiinnostuin aiheesta laajemmin. Aloin kaivata syvempää asiantuntemusta aiheesta. Kierrätys ja luonnon tila ylipäätään kiinnostavat, Auvo kuvaa.

Auvo aloitti kestävän kiertotalouden opinnot Turun ammattikorkeakoulussa. Koulutuksesta valmistuu ylempään AMK-tutkintoon eli Master-tutkintoon. Se on suunnattu työelämässä pätevöityneille tradenomi- tai insinöörialojen osaajille, jotka haluavat kehittää kiertotalouden liiketoimintaa ja antaa panoksensa kestävyysmuutokseen.

Kestävän kehityksen osaaminen lisää tietoisuutta ja ratkaisuja

Kun osaamista tulee lisää, se innostaa työelämässäkin.

– Työpaikalta on tullut hyvää palautetta ja on oltu tyytyväisiä siihen, että tiimiin tulee lisää osaamista tämän koulutuksen avulla. Seuraavaksi mietin opinnäytetyön aihetta, jonka teen omalle työpaikalleni, Auvo kertoo.

Turun AMK:n Kestävä kiertotalous -koulutus suunniteltiin antamaan valmiudet kehittää ja luoda kestävää kiertotaloutta. Samalla kiertotalousperiaate leviää laajemmalle yhteiskuntaan ja osaksi yritysten arkipäivää. Lue lisää koulutuksen taustoista Turun AMK:n verkkosivuilta.

– Koulutus starttasi ensimmäisen kerran syksyllä 2023. Mukana on 30 insinööri- ja tradenomipuolen tekijää, joilla on mitä upeampia työuria. Todellinen muutoksentekijöiden porukka on mukana koulutuksessa. Nyt avaamme ilolla toisen hakukierroksen kevään 2024 yhteishaussa, kertoo koulutuksen vastuuopettaja Piia Nurmi.

– Luontokadosta ja ilmastonmuutoksesta on puhuttu jo kauan. Vaikka tutkimustuloksia maailman [heikkenevästä] tilasta tulee koko ajan lisää, edistys on edelleen hidasta. Organisaatioissa ei ehkä ole tarpeeksi tietoa tai resursseja. Toivon että tämä koulutus edistää osaltaan asiaa. Nyt on hyvä hetki toimia! On hienoa, että tietoisuus lisääntyy tämän koulutuksen avulla, Auvo sanoo.

Kestävä kiertotalous -koulutus (YAMK) on mukana kevään yhteishaussa 13.–27.3.2024, opinnot alkavat syksyllä 2024. Koulutuksesta on kaksi hakukohdetta: tradenomi ja insinööri. Lue lisää Turun AMK:n verkkosivuilta.

Facebooktwitterlinkedin