Purkupihan uusi murskauslinjasto käyntiin

Purkupiha
Facebooktwitterlinkedin

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

 

Purkupiha: Yhteistyö avaa portit

 

Vanhan tuho merkitsee usein uuden alkua. Massiivipurkuun, haitta-ainepurkutöihin ja rakennusmateriaalien kierrättämiseen erikoistunut Purkupiha Oy on tästä konkreettinen esimerkki.

 

Purkupihan Lahden Jokimaan kierrätysasema tuhoutui miltei täysin tulipalossa viime vuoden toukokuussa. Yritys ei jäänyt tuleen makaamaan vaan näki tuhossa tilaisuuden uudistaa toimintaa.

Nyt vuotta myöhemmin Purkupiha on entistä paremmin varustautunut vastaamaan asiakkaiden toiveisiin, tavoittelemaan yhä kunnianhimoisempia kierrätystavoitteita sekä tarttumaan laajeneviin kiertotalouden yhteistyömahdollisuuksiin.

Lahteen on rakentunut entistä paloturvallisempi tuotantolaitos, jonka kruununa käynnistyy uusi murskauslinja. Uusi linja lähes kaksinkertaistaa Purkupihan Lahden-yksikön käsittelykapasiteetin.

Purkupiha jalostaa energia-, puu-, rakennus-, pahvi- ja purkujätettä kierrätyspolttoaineeksi (REF/ SRF). Uusi linja tuottaa aiempaakin laadukkaampaa kierrätyspolttoainetta ja mahdollistaa myös rakennusjätteen käsittelyn sekä puun murskauksen.

 

Yhdessä vahvoja

 

Uuden tuotantolinjan puikkoihin astuu kesäkuun alussa taloon tullut kierrätysyksikön johtaja Jarkko Ventomäki. Hänellä on kymmenien vuosien kokemus kierrätysalan laitteista ja asiakasverkostoista.

Ventomäki näkee, että hyvät kierrätystulokset syntyvät osaamisella ja yhteistyöllä.

”Vaikka ala on kilpailtu, uskon, että paras tulos ei synny verisellä taistelulla vaan kumppanuuksilla. Toivon löytäväni uusia yhteistyökumppanuuksia, koska yhdessä tulevaisuuteen katsominen tuo hyötyjä kaikille.”

Ventomäen ensimmäisiä tehtäviä uudessa pestissä on tutustua Purkupihan työntekijöihin, asiakkaisiin ja kumppaneihin. Rakennus- ja saneerausfirmat ja teollisuusasiakkaat sekä toisaalta kierrätyspolttoaineen, kuidun ja metallin hyödyntäjät ja polttolaitokset ovat Ventomäelle tärkeitä.

”Olen tiimihenkinen ihminen. Yritys on yhtä kuin yrityksen henkilökunta. Työntekijöiden kokemuksesta ja ideoista syntyy vahvuutta. Haluan pitää yhtä myös asiakkaiden kanssa ja kehittää toimintaa yhdessä keskustellen.”

 

Entistä ehompana eteenpäin

 

Uusi murskauslinjasto antaa hyvän pohjan kehitystyölle. Linja saa seulojen ja erottimien avulla tehokkaasti poistettua hienoaineksen. Myös kaikki metallit saadaan talteen. Lopputuote on laadukasta ja puhdasta.

Linja on lisäksi suunniteltu siten, että sitä voidaan tarpeen mukaan täydentää uusilla laitteilla sitä mukaa, kun jätteen lajitteluvaatimukset, lainsäädäntö ja asiakkaiden tarpeet muuttuvat. Vielä hyödyntämättömille jätejakeille saadaan uusia hyötykäyttökohteita.

Purkupiha satsaa vahvasti jätteiden materiaalihyödyntämisen kehitystyöhön. Markkinointi- ja kehitysjohtaja Kati Tuominen kertoo yhtiön tutkivan rakennusjätteen alitteen jatkojalostus- ja uudelleenhyödyntämismahdollisuuksia yhdessä LAB ammattikorkeakoulun kanssa. Kansainvälisessä ICEBERG-tutkimushankkeessa Purkupiha ja VTT kehittävät ja testaavat innovatiivisia ratkaisuja purkupuujätteiden kierrätykseen.

Ventomäki uskoo, että kehitystyö vahvistaa Purkupihan kilpailukykyä. ”Purkupiha on näkyvä ja kasvava firma, jolla on tekijöinä hyvä tiimi.”

 

Kuva: Jari Anttonen/ Joapro. Lahden kierrätysyksikön johtaja Jarkko Ventomäki haluaa kehittää toimintaa yhteistyössä työntekijöiden, asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa. Uusi tuotantolinja taipuu moneen. ”Purkupihalla on useita tukipilareita”, Ventomäki näkee.

 

www.purkupiha.fi

www. purkutori.fi

Purkupihan logo

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebooktwitterlinkedin