Riku Eksymä väistyy KIVOn toimitusjohtajan paikalta

Riku Eksymä
Facebooktwitterlinkedin

Suomen Kiertovoima ry KIVO tiedotti 17.3.22, että Riku Eksymä on lopettanut KIVOn palveluksessa. Hänen viimeinen työpäivänsä oli 15.3.22.

Eksymä ehti hoitaa toimitusjohtajan pestiä lähes kuusi vuotta. Hän aloitti silloisessa Jätelaitosyhdistyksessä kesällä 2016 seuraten tehtävässä yhdistyksen pitkäaikaista toimitusjohtajaa, Markku Saloa.

”Nämä vuodet ovat olleet antoisia. Olen saanut tutustua hienoihin ja asiantunteviin ihmisiin”, Eksymä kiittelee.

Eksymällä on pitkä kokemus edunvalvonnasta. Ennen KIVOa hän toimi Suomen EU-edustustossa Brysselissä, Metsäteollisuudessa, Fortumilla sekä Carunalla.

Edunvalvontakokemusta on tarvittu, sillä Eksymän toimitusjohtajakaudella sekä hankintalaki että jätelainsäädäntö ovat olleet kovassa myllerryksessä sekä EU-tasolla että kotimaassa. Lainsäädännön valmistelua ovat leimanneet jätealalla jo vuosikymmeniä vallinneet vastakkainasettelut ja poliittisesti vaikeat kiistakysymykset esimerkiksi kilpailuneutraliteetista ja jätteenkuljetuksesta.

”Huolimatta alan riitaisuudesta on tapahtunut paljon hyvää. Olemme rakentaneet positiivisia sidosryhmäsuhteita esimerkiksi pakkaustuottajien suuntaan”, Eksymä kommentoi.

Eksymän mukaan päätös lähtemisestä syntyi KIVOn hallituksen kanssa keskustellen:

”Nyt KIVOssa painopiste rupeaa siirtymään edunvalvonnasta operatiiviseen toimintaan ja lähemmäs kenttää. Olemme yhdessä KIVOn jäsenten eli jätelaitosten johtajien ja hallituksen kanssa pallotelleet, että onko oma kokemusprofiilini KIVOn kannalta tässä tilanteessa se paras. Pääsimme tällaiseen yhteisymmärrykseen. KIVOlle haetaan nyt uutta vetäjää.”

Toimitusjohtajan tehtävää hoitaa nyt väliaikaisesti KIVOn asiantuntija, DI Timo Hämäläinen. Uuden toimitusjohtajan rekrytointiprosessi on käynnistetty.

Eksymä valittiin kesällä 2021 Municipal Waste Europen puheenjohtajaksi. Siirtyessään pois KIVOsta hän jättää myös tämän tehtävän.

Eksymä toivoo voivansa hyödyntää vuosien aikana kertyneitä verkostoja ja kokemusta tulevissa tehtävissä:

”Seuraava paikka ei vielä ole tiedossa. Nyt vedän henkeä ja rupean sitten katsastamaan, mitä työmarkkinat voisivat tarjota. Kiertotalous on tärkeä ala, ja toivoisin, että uusi tehtävä olisi kiertotalouteen liitännäinen.”

Facebooktwitterlinkedin