Sini Harkista Greenpeace Nordenin pääsihteeri

Kuva: Greenpeace. Sini Harkki aloitti Greenpeace Nordenin pääsihteerinä. Aiemmin hän on toiminut mm. Greenpeacen Suomen maajohtajana ja kampanjoitsijana.
Facebooktwitterlinkedin

Sini Harkki on aloittanut 1.5.2024 ympäristöjärjestö Greenpeace Nordenin pääsihteerinä eli ylimpänä toimeenpanevana johtajana. Hän vastaa Pohjoismaiden kansainvälisestä yhteistyöstä Greenpeacen muiden toimistojen kanssa.

44-vuotias Harkki on ensimmäinen suomalainen, ja ensimmäinen nainen Greenpeace Nordenin pääsihteerinä. Koulutukseltaan hän on hallintotieteiden maisteri.

Greenpeacen alueelliset ja kansalliset toimistot toimivat yli 55 maassa eri puolilla maailmaa.

Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan toiminnasta vastaavan Greenpeace Nordenin palveluksessa työskentelee tällä hetkellä yli 180 työntekijää ja toiminnassa on mukana yli 450 vapaaehtoista.

”Haastamme jarruttajia”

Harkki siirtyy tehtävään Greenpeacen Pohjoismaiden ohjelmajohtajan tehtävästä, jossa hän on työskennellyt syyskuusta 2021. Hän on toiminut aiemmin muun muassa Greenpeacen maajohtajana Suomessa sekä viestintätoimisto Tekirin johtavana konsulttina.

Harkki kertoo olevansa tehtävästä innostunut. Pohjoismailla on Harkin mukaan omat haasteensa ilmasto- ja luontokriisin suhteen, mutta kaikilla on myös positiivisia mahdollisuuksia:

”Nämä ovat vahvoja demokratioita, joilla on kykyä vastata suuriin haasteisiin. Useimmilla yhteiskunnan aloilla on jo käynnissä murros kohti kestävämpää tulevaisuutta, mutta vauhdeissa on valtavia eroja. Greenpeace tulee jatkossakin haastamaan niitä, jotka jarruttavat ilmastotoimia ja luonnonsuojelua ja jotka asettavat kapeat omat edut yhteisen hyvän edelle”, Harkki sanoo.

Kuva: Greenpeace. Sini Harkki aloitti Greenpeace Nordenin pääsihteerinä. Aiemmin hän on toiminut mm. Greenpeacen Suomen maajohtajana ja kampanjoitsijana.

Facebooktwitterlinkedin