Sinituote ylitti kierrätystavoitteensa

Facebooktwitterlinkedin

Suomalainen siivousvälinevalmistaja Sinituote Oy on ylittänyt itselleen asettamat muovinkierrätystavoitteet.

”Asetimme kaksi vuotta sitten tavoitteen, että vuonna 2021 käyttämästämme muovista 30 prosenttia on kierrätysmuovia. Merkittävien panostusten ja perheyrityksen ketterän toiminnan ansiosta jo tänä vuonna jo 35 prosenttia käyttämästämme muovin raaka-aineesta on kierrätysmuovia. Olemme edelläkävijä Euroopassa kierrätysmuovin käytössä”, sanoo Sinituotteet toimitusjohtaja Johanna Hamro-Drotz.

 

Uusiomuovi vähentää päästöjä

 

Sinituote valmistaa tehtaallaan Kokemäellä uusiomuovista muun muassa tiski- ja wc-harjoja ja näiden vaihtopäitä, teippiharjoja ja vaihtorullia, rikkasettejä, kaakeliharjoja ja pikakuivaimia. Uusioraaka-aineesta osa on jalostettu Riihimäen muovijalostamossa kuluttajien muovipakkausjätteestä. Osa uusiomuovista on teollisuuden kalvomuovijätettä.

Muoviosaston työnjohtaja Jarkko Heinon mukaan kierrätysmuovi synnyttää neitseellistä muovia pienemmät hiilidioksidipäästöt:

”Yksi kilo kierrätysmuovia säätää puolitoista kiloa hiilidioksidia verrattuna neitseellisen muoviraaka-aineen käyttämiseen.”

Yritys kampanjoi helmikuussa kierrätysmuovitietoisuuden puolesta Siisti juttu! -kampanjalla. Yrityksen teettämän kuluttajatutkimuksen mukaan viidesosa kyselyyn vastanneista ei vielä ole muuttanut kulutustottumuksiaan mitenkään ilmastoystävällisemmäksi.

 

Kuva: Sinituote. Esimerkiksi wc-harja ja sen vaihtopää valmistetaan kierrätetystä jätemuovista jalostetusta uusioraaka-aineesta. Harmaa tuoteväri on kierrätyksen kannalta optimaalinen.

Facebooktwitterlinkedin