Suezin kumppaniksi jätealalta tuttu konkari

Facebooktwitterlinkedin

Kuva: Hannu Salonen. Jäte- ja ympäristökonsultoinnissa pitkään toiminut Hannu Salonen Ympäristöpalvelut Oy on tarvinnut tuntemusta jätevesitekniikasta esimerkiksi ratkaistessaan jätefirmojen erikoisvesien ja lietteiden, vesilaitosten lietteiden ja teollisuusvesien käsittelyä. Kertynyt kontaktiverkosto ja osaaminen pääsevät nyt entistä laajempaan käyttöön Suez-yhteistyön myötä. Kuva on Hannu Salosen käynniltä Dresdenin keskusjätevedenpuhdistamossa.

 

30.3.2017

Jäte- ja teollisuusalalla kymmeniä vuosia toiminut konkari Hannu Salonen lähtee soveltamaan osaamistaan kansainväliseen vesienpuhdistamiseen Suezin yhteistyökumppanina.

Elina Saarinen

Jämsäläinen Hannu Salonen Ympäristöpalvelut Oy on solminut yhteistyösopimuksen kansainvälisen vesienkäsittelyratkaisuja tarjoavan Suez Environnementin kanssa.

Yrityksen perustaja Hannu Salonen luonnehtii puolentoista vuoden neuvottelujen tuloksena syntynyttä yhteistyösopimusta konsultoivaksi vientikaupaksi.

Yhteistyö avaa vientimahdollisuuksia suomalaisille vesiteknologian osaajille sekä mahdollistaa Suezin viimeisimmän jätevesienkäsittelyteknologian käyttöönoton myös Suomessa.

”Roolimme on toimia Suezin vesienkäsittelyliiketoiminnan edistäjänä Suomessa. Tämä tarkoittaa markkinatutkimuksia, vesienkäsittelyosaamisen kartoittamista ja liiketoimintayhteistyön luomista. Samalla haemme kotimaisia vesiteknologian osaajia ja autamme heitä yhteistyöhön Suezin kanssa, joka pystyy tarjoamaan kansainväliset markkinat heidän tuotteilleen. Näin pienetkin start-upit saavat mahdollisuuden kansainvälistymiseen Suezin siipien suojassa”, kertoo Salonen.

 

Ikkuna maailmaan

Hannu Salonen Ympäristöpalvelut Oy on tarjonnut ympäristöalan asiantuntijapalveluita yli 25 vuoden ajan ympäristö- ja jätehuoltoyrityksille ja teollisuudelle. Kentän hyvin tunteva Salonen näkee kiinteiden jätteiden ja vesihuollon osaamisen yhdistämisessä paljon synergiaetuja ja tilaisuuksia kansainväliseen kasvuun.

”Yhteistyö tarjoaa meille uuden ikkunan maailmaan, varsinkin kehittyviin maihin. Pyrimme myös mukaan Suomen kärkihankkeisiin. Pieni ja suuri yritys voivat tässä täydentää toisiaan: Toisella on resurssit, korkean tason teknologia ja palveluosaaminen, toinen on pieni ja nokkela ja voi toimia heti. Tästä avautuu uusia näköaloja. Olen innoissani”, Salonen sanoo.

Suez möi äskettäin suomalaiset jätehuoltopalvelunsa. Salosen yritys on nyt Suezin vesienpuhdistusratkaisujen edustaja Suomessa. Sopimuksella on suuri merkitys nelihenkisen ympäristökonsultointitoimiston liikevaihtoon.

 

Membraanisuodatus tulee

Pariisissa pääkonttoria pitävän Suez Environnement on maailman suurimpia ympäristöalan yrityksiä. Sen liikevaihto viime vuonna oli 15,3 miljardia euroa. Suez vastaa maailmassa noin 100 miljoonan ihmisen juomaveden käsittelystä.

Yrityksen tarjoomaan kuuluvat ratkaisut niin puhtaanveden jakeluun kuin jätevesien käsittelyyn. Suez haluaa tuoda Suomeen markkinoille uutta jätevesien käsittelyteknologiaa kuten membraanisuodatus (MBR), jolla mahdollistetaan entistä tarkempi mikropollutanttien kuten lääkeaineiden ja hormonien sekä fosforin talteenotto jätevedestä.

”Suez on markkinajohtaja MBR-ratkaisuiden toimittamisessa. EU-maissa on jo kiinnitetty entistä enemmän huomiota lääke- ja hormonijäämiin mutta Suomessa MBR-prosessin tuominen jätevesien käsittelyyn on ollut vasta kokeiluasteella. Uskon tämän entistä tehokkaamman puhdistusmenetelmän yleistyvän myös Suomessa sitä mukaa kun erilaisille haitta-aineille asetetaan entistä tiukempia raja-arvoja.”

Facebooktwitterlinkedin