Suomalaiskeksintö taustalla, kun vaatejätti Zara lanseeraa poistotekstiileistä tehdyn vaatemalliston – Infinited Fiber Companylle 100 miljoonan diili

Infinna Zara
Facebooktwitterlinkedin

Infinna-uusiokuidun maailmanvalloitus sai tänään sinetin: Kansainvälinen, Zara-vaateketjun omistava Inditex on sopinut ostavansa suomalaiselta Infinited Fiber Companyltä kolmanneksen kaikesta tulevasta Infinna-uusiokuitutuotannosta.

Sopimuksen arvo on yli sata miljoonaa euroa.

 

Uusiokuitu korvaa puuvillaa

Infinited Fiber Company on kehittänyt kierrätysteknologian, joka mahdollistaa kansainvälisen tekstiiliteollisuuden siirtymää kiertotalouteen: sillä voidaan muuttaa tekstiilijätettä Infinna™-nimiseksi korkealaatuiseksi, sataprosenttisesti kierrätetyksi uusiokuiduksi, jolla voidaan korvata perinteistä puuvillaa.

”Inditex on maailman suurimpia muotitaloja, ja tämä sopimus on merkittävä askel kohti kunnianhimoista tavoitettamme nostaa Infinna tekstiiliteollisuuden valtavirtamateriaaliksi tulevaisuudessa”, sanoo Infinited Fiber Companyn toimitusjohtaja ja perustajajäsen Petri Alava.

Javier Losada

Zaralta uusiokuitumallisto

Zara tuo 12. toukokuuta myyntiin vaatemalliston, joka pohjaa uusiokuituihin. Vaatemateriaaleista suurin osa on tehty Zaran kierrätysohjelmakumppanin, espanjalaisen voittoa tavoittelemattoman Cáritas-järjestön kanssa yhteistyössä kerätyistä vaatteista.

”Uskomme vakaasti, että innovaatiot ovat avain kilpailukykyiseen, kiertotalouden mukaiseen muotialan tulevaisuuteen. Siksi etsimme aktiivisesti uusia ratkaisuja, yhteistyökumppaneita, prosesseja ja materiaaleja, joiden avulla voimme kierrättää vanhat tekstiilit uusiksi tekstiileiksi”, sanoo Inditexin vastuullisuusasioista vastaava johtaja Javier Losada.

Inditex on maailmanlaajuisesti toimiva muodin vähittäismyyjä. Konserniin kuuluu seitsemän brändiä (Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho ja Zara Home), joiden verkkokaupat ja kivijalkaliikkeet toimivat yli 200 markkina-alueella.

 

Tehdaspaikkakunta pian selville

Ostositoumus tukee merkittävästi Infinited Fiberin kierrätysteknologian kaupallistamissuunnitelmia ja sen aikeita avata ensimmäinen kaupallisen mittakaavan kuitutuotantolaitos Suomessa vuonna 2024. Samana vuonna Inditexin Infinna-kuituhankintojen on määrä alkaa.

Infinited Fiber Company aikoo julkistaa lähiaikoina, mille paikkakunnalle se perustaa teollisen mittakaavan uusiokuitutehtaansa.

Facebooktwitterlinkedin