Tapojärvi sai valtakunnallisen vuoden Kiertotalousteko-palkinnon

Tapojarvi sai Kiertotalousteko-palkinnon. Kuva: Tapojärvi/ Kiertotalouskeskus.
Facebooktwitterlinkedin

Kemin Kiertotalouskeskus palkitsi Tapojärven valtakunnallisella vuoden Kiertotalousteko -palkinnolla.

Tunnustus annettiin valtakunnallisessa teollisen kiertotalouden huipputapahtumassa ACEF2024 -forumissa Kemissä 30. toukokuuta.

Kiertotalouskeskuksen johtaja Tuomas Pussila toteaa palkitsemisperusteluissa, että Tapojärvi on osoittanut uskomatonta rohkeutta satsatessaan merkittävän osan liikevaihdostaan vuosittain TKI-työhön.

”Yritys on pystynyt tekemään kiertotaloudesta kannattavaa liiketoimintaa useamman eri innovaation avulla eikä lepää laakereillaan hetkeäkään”, Pussila hehkuttaa.

Viime vuonna Tapojärvi investoi TKI-toimintaan 4,9 miljoonaa euroa.

”Vuosittain investoimme erilaisiin kiertotaloushankkeisiin 2–4 prosenttia liikevaihdostamme. Haluamme tuoda markkinoille tuotteita, joilla alhaisempi hiilijalanjälki kuin nykyisin markkinoilla olevilla tuotteilla”, Tapojärven vt toimitusjohtaja Mari Pilventö kertoo.

Tapojärvi sai palkinnon ACEF2024-foorumissa Kemissä. Tapojärven liiketoimintajohtaja Veli-Matti Marttala vastaanotti palkinnon Kiertotalouskeskuksen johtajalta Tuomas Pussilalta.
Tapojärvi sai palkinnon ACEF2024-foorumissa Kemissä. Tapojärven liiketoimintajohtaja Veli-Matti Marttala vastaanotti palkinnon Kiertotalouskeskuksen johtajalta Tuomas Pussilalta.   

Tuorein esimerkki yrityksen TKI-panostuksista on toukokuussa kiertotalousinnovaatioihin keskittyvän laboratorion avaaminen Ouluun.

Eco Innovation Research Center keskittyy teollisuuden sivuvirroista valmistettavien tuotteiden kehittämiseen, valmistukseen ja kaupallistamiseen.

”TapoEko on uusi kiertotaloustuoteperheemme, jonka lanseeraus on asiakkaillemme alkanut”, Tapojärven liiketoimintajohtaja Veli-Matti Marttala kertoo.

Kiertotalousaiheista ideointia nuoren sukupolven voimin

Tapojärven kiertotalousliiketoiminta ei ole ainoastaan paikallista tai kansallista, vaan sitä on päästy skaalaamaan myös kansainvälisesti.

”Arvokasta on myös se, että Tapojärvi on kutsunut nuoren sukupolven mukaan keksimään kiertotalousaiheisia liikeideoita ja palvelutuotteita”, Kiertotalouskeskuksen viestintäpäällikkö Soile Suvanto jatkaa.

Tapojärven alan opiskelijoille järjestämä Innovation Challenge -kisaan haki mukaan kaikkiaan 29 joukkuetta 22 yliopistosta ympäri maailmaa.

Mukana oli 43 eri kansalaisuutta ja yhteensä 71 opiskelijaa.

Kilpailun tavoitteena on lisätä opiskelijoiden ymmärrystä teollisuuden kiertotalouden haasteista ja auttaa heitä keksimään kestäviä ratkaisuja teollisuuden sivuvirtoihin uusien tuote- ja palveluinnovaatioiden avulla. Voittajatiimin innovaatiolla on mahdollisuus toteutua uudeksi kestävän kiertotalouden palvelutuotteeksi.

Kuvat: Tapojärvi/ Kiertotalouskeskus. Tapojärvi on investoinut säännöllisesti kiertotalouteen.

Facebooktwitterlinkedin