Vuoden Kiertotalousteko -palkinto Infinited Fiber Companylle

Petri Alava vastaanotti palkinnon Tuomas Pussilalta ja Soile Suvannolta Kemissä.
Facebooktwitterlinkedin

Vuoden suomalainen kiertotalousteko, Infinited Fiber Company, palkittiin Arctic Circular Economy Forumissa Kemissä kesäkuussa.

Kolmen koivun koplassa Tervolassa seisoo nyt Infinited Fiber Companyn nimikkopuu. Se on merkki siitä, että kierrätyskuituyhtiö on vuoden 2023 Kiertotalousteko.

”Infinited Fiber Company osaa katsoa paitsi kauas, on yrityksellä taito katsoa myös lähelle avoimin silmin ja ennakkoluulottomasti”, toteaa Kemin Kiertotalouskeskuksen viestintäpäällikkö Soile Suvanto.

Yhtiö palkittiin Kiertotalouskeskuksen vuotuisessa Arctic Circular Economy Forumissa Kemissä kesäkuun alussa. Palkinnon voittaja saa itselleen nimikkopuun Kiertotalouskeskuksen metsäretkellä. Nimikkopuun valitsi Infinited Fiber Companyn HR-päällikkö Taru Vertanen.

”Meillä ja kiertotaloudessa ylipäätään korostuu uudenlainen tapa tehdä ennakkoluulottomasti yhteistyötä yli perinteisten raja-aitojen ja koivutrio kuvastaa näitä arvoja mainiosti”, Vertanen perustelee.

Sisua Meri-Lapissa

Infinited Fiber Company on Kiertotalouskeskuksen palkitsemisperusteiden mukaan edistänyt kiertotaloutta rohkeasti ja sisukkaasti. Yhtiö on solminut kumppanuuksia maailman suurimpien muotibrändien kuten Adidaksen, H&M:n ja Zalandon kanssa. Yhtiö on rakentamassa lippulaivatehdastaan Kemin Veitsiluotoon. Kyse on 400 miljoonan euron investointihankkeesta.

Palkitun yhtiön toimitusjohtaja Petri Alava sanoo, että Meri-Lapista löytyy juuri sellaista sisukasta porukkaa, jota muutoksen tekemiseen tarvitaan:

”Olemme saaneet paljon tukea esimerkiksi Kiertotalouskeskukselta, Kemin kaupungilta, Digipolikselta, oppilaitoksilta ja monelta muulta taholta. Tämä tunnustus on upea lisä kaikelle sille tuelle”, Alava iloitsee.

”Infinited Fiber Company on oivaltanut, että kiertotaloudessa asioita pitää tehdä uudella tavalla ja siitä voi tehdä kestävää ja kannattavaa liiketoimintaa”, johtaja Tuomas Pussila Kiertotalouskeskuksesta sanoo.

Teksti: Elina Saarinen/ Uusiouutiset-lehti

Kuva: Kiertotalouskeskus. Petri Alava vastaanotti palkinnon Tuomas Pussilalta ja Soile Suvannolta Kemissä.

Facebooktwitterlinkedin