Tarastenjärvelle merkittävä kiertotalouden yrityspuisto

Facebooktwitterlinkedin

3.5.2016

Tarastenjärvelle, Tampereen ja Kangasalan rajalle tulee yksi Suomen suurimmista kiertotalouden ja ympäristöliiketoiminnan yritysalueista. Tarastenjärven kierrätyspuistoon etsitään nyt yhteistyökumppaneita.

Alueen asemakaava vahvistuu touko-kesäkuun vaihteessa. Kaavasta ei ole valitettu.

Kierrätyspuiston alueella on tarjolla kaikkiaan 155 hehtaaria tilaa, joka soveltuu esimerkiksi kiertotalouden, kierrätysteollisuuden ja ympäristöliiketoiminta-alan toimijoille. Aivan alueen läheisyydessä sijaitsevat Tarastenjärven jätteenkäsittelykeskus ja Tammervoiman hyötyvoimalaitos.

Alueelle etsitään nyt kumppaneita, jotka voisivat hyötyä sijainnin synergisistä eduista sekä toistensa palveluista ja osaamisesta jätejakeiden hyödyntämisessä.

Alueen pohjoisosaan sopivat esimerkiksi rakennus- ja purkujätteiden sekä pilaantuneiden maiden käsittelijät, uusiomaa-ainestoimijat sekä biopolttoainetuottajat.

”Tarastenjärven kierrätyspuistosta on helppo osoittaa riittävän suuria tonttipinta-aloja vaativienkin toimijoiden käyttöön. Lisäksi alueen etuna on hyvä logistinen yhteys. Valtatie 9:ltä on Tarastenjärven eritasoliittymän kautta erinomainen pääsy raskaalle liikenteelle”, toteaa alueelta kuutisenkymmentä hehtaaria omistavan Jutikkalan Säätiön hallituksen jäsen ja hankkeen vetäjä Harri Oesch.

Säätiö perustaa yhtiön hallinnoimaan alueen kehittämistä. Säätiö etsii tähän parhaillaan sijoittajakumppaneita ja ankkuriyrityksiä.

Yhtiö tulee vastaamaan myös alueen katujen, hulevesijärjestelmän ja muun yhdyskuntatekniikan rakentamisesta. Alueen pohjoispuolen infrarakentaminen käynnistyy syksyllä.

Kenttien esirakentamisessa ja tiepohjissa tullaan käyttämään uusiomateriaaleja kuten esimerkiksi kuonia ja tuhkia, jotka soveltuvat tarkoitukseen. Oeschin mukaan tarvittavat materiaalimäärät tulevat olemaan suuria. Hän onkin kiinnostunut keskustelemaan myös potentiaalisten uusiomateriaalien toimittajien kanssa.

”Tampereen kaltainen kasvukeskus tarvitsee tämän mittakaavan alueen kiertotalousmateriaalien käsittelyyn ja tuotteistamiseen. Olemme valmiita viemään toimintaa eteenpäin jo kesän aikana”, Oesch sanoo.

Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä: harri.oesch@pikonlinna.fi.

Harri Oesch kuuluu myös Uusiouutiset-lehden omistavan Suomen Ammattimedia SUOMA Oy:n hallitukseen.

Facebooktwitterlinkedin