Uusiouutiset 1/2011

Facebooktwitterlinkedin

Uusiouutiset 1/2011 ilmestyi 16.2.2011. Teemoina olivat jätteen energiakäyttö, teollisuus- ja voimalaitosjätteet sekä materiaalitehokkuus. Lehti käsitteli muun muassa seuraavia aiheita:

Pian palaa yli miljoona jätetonnia

Ennusteiden mukaan Suomen energiakäyttökapasiteetti voi kolminkertaistua viidessä vuodessa nykyisestä noin 460 000 tonnista jopa puoleentoista miljoonaan jätetonniin.

Pian palaa yli miljoona jätetonnia pdf-muodossa

Kakkosvoimalaa rakennetaan jo

Ekokemin tontilla Riihimäellä tehdään jo maansiirtotöitä kakkosvoimalaa varten. Varsinaiset rakennustyöt käynnistyvät maaliskuun alussa.

Ekokem vahvistaa teollisuuden palveluverkostoaan

Ekokem rakentaa lisää palveluja teollisuus- ja yritysjätteiden käsittelyyn. Ekokemin suurten palvelukeskusten verkosto täydentyy Salon ja Kokkolan keskuksilla.

Ekokem vahvistaa teollisuuden palveluverkostoaan pdf-muodossa

Pakkausten ja keräyspaperin tilastointia täsmennettävä

Nykyiset laskentatavat antavat yliopistoselvityksen mukaan liian hyvän kuvan pakkausten ja keräyspaperin talteenotto- ja kierrätysasteista.

Sähköromulle tulossa tiukat keräystavoitteet

Sähkö- ja elektroniikkaromua koskevan direktiivin uudistus etenee. Euroopan parlamentti esittää jopa 85 prosentin keräystavoitetta vuodelle 2016.

Sähköromulle tulossa tiukat keräystavoitteet pdf-muodossa

Kolumni: Jari Kortesoja, Suomen Romukauppiaiden liitto ry

Vapaa kilpailu kierrätyksessä on elinehto kierrätysalan yrityksille.

Kolumni pdf-muodossa

Jalka kierrätyksen jarrulta kaasulle

Jämsäläisellä Hannu Salosella on 25 vuoden kokemus ympäristö- ja hyötykäyttöalalta. Hän uskoo, että Suomella voisi olla mahdollisuuksia nousta kierrätysteknologian vientimenestyjäksi.

Ympäristöhaitta hyödykkeeksi: Lannasta liiketoimintaa

tämeren maiden kotieläinten lanta halutaan ottaa hyötykäyttöön. Ehtymättömästä raaka-aineesta on määrä jalostaa ympäristöä säästäviä täsmälannoitteita ja nykyistä enemmän uusiutuvaa energiaa. Lannan käsittelyteknologioista toivotaan uutta liiketoimintaa.

Facebooktwitterlinkedin