Uusiouutiset 6/2011

Facebooktwitterlinkedin

Uusiouutiset 6/2011 ilmestyi 23.9.2011. Lehden teemoina olivat jätteen synnyn ehkäisy, pakkaukset, puu, kuidut, lasi, kaupan ja elinkeinoelämän jätteet sekä materiaalitehokkuus. Lehdessä käsiteltiin mm. seuraavia aiheita:

Jääkö vain nestepakkauksille jätestatus?

Kartonkiteollisuus ja kierrättäjät pelkäävät, että kierrätystä edistämään tarkoitettu EU-säädös saattaa jopa vaarantaa nestepakkauksen keräyksen ja kierrätyksen.

Keräyskartongille lisää ottajia

Kierrätyskuitujen ja keräyskartongin markkina-arvo on nousussa. Vaikka kotimaista keräyskartonkia on päätynyt vientiin, sille on ilmaantunut lisää hyötykäyttäjiä myös Suomessa.

Kestopuun kerääjät varautuvat pylvästulvaan

Demolite Oy:n Tuuloksen terminaali laajentaa toimintaansa kestopuusta metsähakkuutähteisiin ja rakennuspuuhun. Samalla varaudutaan lähivuosina käytöstä poistuvien pylväsvirtojen päätymiseen hyötykäyttöjärjestelmään.

Kestopuun kerääjät varautuvat pylvästulvaan pdf-muodossa

Lapin laittomia kaatopaikkoja siistittiin talkoovoimin

Pidä Lappi Siistinä ry järjesti heinäkuussa 2011 Rovaniemen ja Kemijärven rajamaastossa talkooleirin, jossa siistittiin vapaaehtoisvoimin kaksi maastosta löytynyttä laitonta kaatopaikkaa sekä siivottiin muutenkin roskia luonnosta.

Lapin laittomia kaatopaikkoja siistittiin talkoovoimin pdf-muodossa

Hylky paremmin hyötykäyttöön

Uusi kolmiulotteinen kuvantamistekniikka tehostaa hylyn käyttöä paperiteollisuudessa.

Yhä vähemmän pakkausjätettä kaatopaikalle EU-maissa

Euroopan pakkausalan ympäristöorganisaatio Europenin tuoreen tutkimuksen mukaan kaatopaikalle päätyvän pakkausjätteen määrä on vähentynyt radikaalisti.

Kolumni: Ympäristöministeri Ville Niinistö:

Luonnonvarat säilyvät säästämällä

Kolumni pdf-muodossa

Vaahtolasi haastaa perinteiset rakennusmateriaalit

Suomen ensimmäinen vaahtolasitehdas Forssassa tekee rakennusmateriaalia sellaisesta kierrätyslasista, jolle oli aiemmin vaikea löytää hyötykäyttökohteita.

Iiro Viinanen ja jätteidenlajittelun takinkääntö

Kun eduskunnassa ryhdyttiin 1980-luvulla lajittelemaan jätteitä, Iiro Viinanen (kok) ei voinut kuvitellakaan osallistuvansa moiseen touhuun. Nykyisin Viinaset lajittelevat jätteensä yhdeksään astiaan, käyvät kirpputoreilla ja käyttävät ostoksilla kestokassia.

Facebooktwitterlinkedin