Uusiouutiset 5/2011

Facebooktwitterlinkedin

Uusiouutiset 5/2011 ilmestyi 17.6.2011. Lehden teemoina olivat tuottajavastuu, metalliromu, SER, akut ja paristot, ajoneuvot ja renkaat sekä vaaralliset jätteet ja alueteemana Kokkola. Lehdessä käsiteltiin mm. seuraavia aiheita:

Minne katoavat sähköromut ja akut?

Sähkö- ja elektroniikka-alan toimijat ja kierrättäjät haluavat selvittää, minne katoaa suuri osa materiaalivirroista. Ne eivät kerry virallisiin keräysjärjestelmiin.

Minne katoavat sähköromut ja akut? pdf-muodossa

Pohjanmaan nahkatehtaat toiveikkaita

Pohjalaisten nahkatehtaiden lietteelle on etsitty hyötykäyttövaihtoehtoja pian päättyvässä projektissa. Lietteiden käsittely on haasteellista mutta mahdollista.

Optinen lajittelu toimii Kokkolan seudulla

Kokkolan seudun 11 kunnan jätehuoltoyhtiö Oy Ekorosk Ab on kyennyt nostamaan jätteensä hyödyntämisastetta niin, että vain alle kahdeksan prosenttia kotitalousjätteestä viedään enää Storkohmon kaatopaikalle Kokkolaan.

Putkikuljetusjärjestelmä etenee Tampereella

Tampereen Vuoreksen asuinalueelle tulevan jätteen putkikuljetusjärjestelmän ensimmäisen vaiheen putkiasennustyöt ovat jo loppusuoralla.

Metalliromu pääsi jätestatuksesta – entä sitten?

EU uskoo, että metalliromun end-of-waste-kriteerit vauhdittavat romun kierrätystä. Suomalaistoimijat pohtivat, keveneekö byrokratia todellisuudessa.

Metalliromu pääsi jätestatuksesta – entä sitten? pdf-muodossa

Kassakuitti kertoo ostosten ympäristövaikutukset

Turkulainen Ympäristökoulu Metsätähti on kehittänyt uuden, havainnollisen välineen ympäristövalistukseen. SimShop-kassaohjelmisto kertoo shoppailijalle, kuinka paljon ostokset kuormittavat ympäristöä.

Kolumni: Sakari Hietala, Elker Oy

Tuottajan vastuuta vastuulliselle kuluttajalle

Kolumni pdf-muodossa

Ramboll mukana Norjan jättilaitoshankkeessa

Ramboll Analytics on mukana tutkimassa Norjaan nousevan CCS-koelaitoksen päästöjä. Jättimäisen laitoksen ympäristö- ja terveysriskit on arvioitava huolella, sillä tekniikasta ei tahdota uutta Kyläsaarta.

Sairaalasängyille toinen elämä Afrikassa

Suomalaisista sairaaloista poistetaan käytöstä hyväkuntoisia sänkyjä, pyörätuoleja, hammaslääkärikalustoa ja muita tarvikkeita. Ennen suomalaispotilaita palvellut sänky päätyi yleensä romuttamolle. Nyt sille tarjotaan uusi elämä afrikkalaisessa sairaalassa.

Rähjäämisestä rakentamiseen Jätelaitospäivillä

Jätelaitospäivien osanottajat lämmittelivät jo päästäkseen toteuttamaan kierrätyksen tehostamista käytännössä. Päivien väki vakuutteli, että riidat on riidelty, nyt on toiminnan ja uuden yhteistyön aika.

Rähjäämisestä rakentamiseen Jätelaitospäivillä pdf-muodossa

Jätehuollon päätöksenteon tutkimukseen apurahaa

Ekokem jakaa lähes sata tuhatta euroa luonnonvarojen säästämiseen liittyvään tutkimukseen.

Valmentaja parantaa maailmaa myös akkukierrätyksellä

Lauri Nylander on toiminut osa-aikaisesti lyijypohjaisten akkujen kierrätykseen erikoistuneen tuottajayhteisö Akkukierrätys Pb Oy:n toimitusjohtajana nyt puolisen vuotta. Hän jakaa aikansa kierrätysasioiden ja yritysvalmennuksen välillä, sillä kaksi päivää viikossa hän valmentaa esimiehiä, johtoryhmiä ja asiantuntijoita hyvään johtamiseen HRM Partnersilla.

Facebooktwitterlinkedin