Viisi laboratoriota yhteen kiertotalousopinnoissa

Facebooktwitterlinkedin

Tampereen teknillinen yliopisto (TTY) käynnistää laajan ja poikkitieteellisen kiertotalouden opintokokonaisuuden. Ensi keväänä pilotoitavissa opinnoissa yhdistyvät tekniikan ja liiketoiminnan näkökulmat. Opintokokonaisuutta valmistelee yhteistyössä peräti viisi TTY:n laboratoriota: kemia ja biotekniikka, tuotantotalous ja tietojohtaminen, kone- ja tuotantotekniikka, materiaalioppi sekä rakennustekniikka.

”Kursseilla opetetaan muun muassa, miten erilaisten teknologioiden avulla voidaan edistää kestävää luonnonvarojen, kuten ravinteiden, materiaalien ja veden käyttöä”, kertoo apulaisprofessori Marika Kokko kemian ja biotekniikan laboratoriosta.

Lisäksi opetetaan, miten uusien kiertotaloutta tukevien teknologioiden, tuotteiden tai palveluiden taloudellista kannattavuutta voidaan edistää.

Opintokokonaisuuden kurssit ovat ajan hermolla: esimerkiksi uusiomaarakentamisen kurssi on juuri palkittu GeoTeko-palkinnolla edelläkävijämäisestä toiminnasta.

Rahoitusta kiertotalouden opetuksen ja opintokokonaisuuden kehittämiseen TTY:lle on myöntänyt Sitra, joka tukee hanketta 100 000 eurolla. Ohjausryhmässä on Sitran lisäksi mukana alueellisena kiertotalouden kehittäjänä Pirkanmaan liitto. Yritysten näkökulmaa tuovat Verte, Sweco, Ramboll ja BMH.

Kuva: TTY

Facebooktwitterlinkedin