Vuoreksen pioneeriasema avautui

Facebooktwitterlinkedin

Pirkanmaan Jätehuollon uusi jäteasema Tampereen Vuoreksessa aukesi asiakkaille toukokuun alussa. Kyseessä on edistyksellinen pilottikonsepti: digitalisaatiota ja sähköistä asiointia hyödyntävä jäteasema.

Vanhan jääkaapin hylkäämistä metsäautotielle ei voi enää perustella ainakaan sillä, etteikö jäteasema olisi auki. Vuoreksen jäteasema on nimittäin auki silloin, kun asiakas itse haluaa. Itsepalveluasioinnissa käytetään verkkosovellusta osoitteessa jateasemat.fi. Asiakas rekisteröityy käyttäjäksi kännykkäsovelluksella, jolla saa portit ja ovet auki ja jolla voi maksaa maksulliset jätteet.

Itsepalveluasiointi on käytössä silloin, kun jäteasema ei muuten ole auki. Normaalisti jäteasema palvelee maanantaista perjantaihin kello klo 8–20 ja henkilökunta on paikalla kello 12–18.

”Vuoreksen jäteasema on Suomessa edistyksellinen pilottikonsepti. Uusia ratkaisuja voidaan jatkossa hyödyntää myös muilla jäteasemilla, ja asema kiinnostaa varmasti myös valtakunnallisesti ja kansainvälisesti”, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon toimitusjohtaja Harri Kallio.

Pirkanmaan Jätehuollolla on 21 jäteasemaa alueellaan. Asemilla käy vuosittain yli 120 000 asiakasta.

 

Kuva: Olli Suominen. 1,8 miljoonaa euroa maksaneen jäteaseman on rakentanut rakennusliike J. Malm Oy Kangasalta. Puuarkkitehtuuria edustava asema saa energiaa aurinkopaneeleista. Hulevedet käsitellään asianmukaisesti.

Facebooktwitterlinkedin