Weeefiner voitti 50 000 euroa kansainvälisessä innovaatiokisassa Pariisissa

Kuva: Weeefiner Oy. Mikko Hänninen ja Elmeri Lahtinen ottivat palkinnon vastaan Erametin ja EITRawMaterialsin edustajilta Pariisissa.
Facebooktwitterlinkedin

Suomalainen metallien ja ravinteiden talteenoton kasvuyritys Weeefiner Oy on voittanut globaalin kaivosyhtiö Erametin ja EITRawMaterialsin järjestämän innovaatiokilpailun.

Kisaan tuli hakemuksia yli 90 yritykseltä ympäri maailmaa. Tavoitteena oli löytää ratkaisu kaivosteollisuuden vesienhallinnan haasteisiin.

Kisa huipentui neljän finalistin kesken 13 maaliskuuta Pariisissa.

Pilottiprojektille jatkoa

Weeefinerin voittoisa ehdotus pyrkii vähentämään veden kulutusta.

Vesi on elintärkeä resurssi kaivosteollisuudessa. Globaalin veden kysynnän ennustetaan kasvavan 55 prosenttia vuoteen 2050 mennessä samalla, kun ilmastonmuutos pahentaa vesipulaa.

”Tämä innovaatiokilpailu on ollut erinomainen mahdollisuus esitellä teknologiaamme ja sen soveltuvuutta kaivos- ja metalliteollisuuden vesienkäsittelyyn”, kommentoi Weeefinerin toimitusjohtaja Mikko Hänninen voittoa.

”On ollut upea kokemus päästä työskentelemään yhdessä kaivosalan asiantuntijoiden kanssa kilpailun aikana.”

Weeefiner saa 50 000 euron palkinnon ratkaisunsa testaamiseen ja toteutettavuuden validoimiseen Erametin kohteessa.

Weeefinier Oy on tehnyt ensimmäiset laitteistotoimitukset kehittämästään 4D Sieppari -teknologiasta kesällä 2022. Tähän mennessä yhtiö on toteuttanut jo yli 60 kehityshanketta liuenneiden metallien ja ravinteiden talteenotossa.

Kuva: Weeefiner Oy. Mikko Hänninen ja Elmeri Lahtinen ottivat palkinnon vastaan Erametin ja EITRawMaterialsin edustajilta Pariisissa.

Facebooktwitterlinkedin