YT-messuilla ennätysten kevät

Facebooktwitterlinkedin

Kuva: Elina Saarinen. Vuonna 2013 Jyväskylässä messuiltiin näin aurinkoisissa maisemissa.

27.4.2017

Ennätysmäärä näytteilleasettajia, ennätysmäärä tietoiskuja ja historian ensimmäinen uutuustuotekilpailu. Toukokuun alkupuolella Jyväskylässä pidettävät Yhdyskuntatekniikka-messut rikkovat monta rajapyykkiä.

Huhtikuun puolivälissä messuille oli ilmoittautunut jo yli 220 näytteilleasettajaa. Kaksi vuotta sitten Turussa näytteilleasettajia oli vähän alle 200. Tämän kevään tapahtuma näyttää päihittävän myös neljän vuoden takaiset Jyväskylän-luvut.

”Näytteilleasettajamäärä on jo nyt uusi ennätys, mistä olemme oikein iloisia. Uskon, että talous on nyt oikeasti kääntynyt kasvuun. Ilmapiiri on positiivinen. Jyväskylä on paikka, jonne ihmisten on helppo tulla eri puolilta Suomea”, näyttelypäällikkö Anna-Maija Hallikas näkee.

Yhdyskuntatekniikka 2017 -näyttely järjestetään tänä vuonna jo 18. kerran. Infra- ja ympäristöalan osaajat kokoontuvat 10.-11. toukokuuta Jyväskylään, jonne odotetaan jopa viittä tuhatta kävijää.

Näyttely on monen organisaation ja yhdistyksen yhteisponnistus. Järjestäjäorganisaatiot pitävät messujen yhteydessä omia tapahtumiaan, mikä kasvattaa myös messujen kävijämääriä. Esimerkiksi Jätelaitosyhdistys pitää messujen ohessa omat Jätelaitospäivänsä. Vesilaitosyhdistyksen Vesihuoltopäivillekin on tulossa ennätysyleisö. Järjestäjissä ovat myös Tieyhdistys, Kuntatekniikan yhdistys ja Infra ry.

Tietoiskuja pidetään messujen B-hallissa kaikkiaan lähes 40. Samassa hallissa on myös medialukutori, josta voi noutaa esimerkiksi tuoreimmat Uusiouutiset.

Messuilla on myös kaksi uutuutta: Infra-alan koulutusta tarjoavat oppilaitokset esittäytyvät oppilaitostorilla B190-osastolla. Lähes kolmekymmentä uutuustuotetta kisaavat ensimmäistä kertaa järjestettävissä uutuustuotekilpailuissa. Tuotetiedot löytyvät kootusti B489-osastolta. Näyttelykävijät voivat äänestää suosikkiaan. Vaihtoehtoihin pääsee jo tutustumaan YT-messujen nettisivuilla.

Facebooktwitterlinkedin