YT-näyttely varautuu koronatestein

YT-messut
Facebooktwitterlinkedin

Suomen suurin infra-alan näyttely ja seminaaritapahtuma Yhdyskuntatekniikka 2021 pidetään Turun Messukeskuksessa 13.–14.10.

Näyttelypäällikkö Anna-Maija Hallikas kertoo, että koronapandemia on jälleen näkynyt keväältä syksyyn siirretyn näyttelyn järjestelyissä:

”Pandemiatilanteen valitettava paheneminen loppukesästä on aiheuttanut paljon epävarmuutta ja kyselyitä. Ihmiset ovat epätietoisia, mutta tapahtuma voidaan järjestää turvallisesti”, Hallikas kertoo.

Elokuussa tapahtuma julkistikin koronalinjauksen. Sillä halutaan viestiä, että tilaisuuteen on turvallista tulla.

 

Testiin teltassa

 

Varmuuden vakuudeksi YT-messut järjestää kävijöille mahdollisuuden päästä omakustanteiseen pikatestiin näyttelyalueen portilla ennen tapahtumaan saapumista. Testituloksen saa 15–30 minuutissa.

Hallikas uskoo, että myös vauhdittunut rokotustahti alkaa purra lokakuun puoliväliin mennessä niin, ettei läheskään kaikkien messuvieraiden tarvitse poiketa testaustelttaan.

Järjestäjät vetoavat kaikkien tapahtumaan liittyvien fiksuuteen siinä, että tapahtuma voidaan järjestää terveysturvallisesti.

Koronalinjauksessa lukee, että järjestäjät odottavat tapahtumaan saapuvilta täyttä rokotesuojaa koronavirusta vastaan tai tuoretta, negatiivista koronatestiä. Sairastettu korona antaa myös suojan tautia vastaan.

Näillä näkymin messujen portilla ei kuitenkaan tarkistella koronapapereita, ellei sitten koronapassia saada voimaan siihen mennessä tai viranomaisilta tule jotakin muuta ohjeistusta.

Aiemmat näyttelyt ovat kattaneet yli kaksi sataa näytteilleasettajaa. Elokuun puoliväliin mennessä mukaan oli ilmoittautunut 172 organisaatiota. Muutaman organisaation kanssa neuvottelu osastopaikasta on vielä käynnissä.

Kävijämääräodotuksista Hallikas ei uskalla tehdä vielä etukäteisarvioita. Aiempina vuosina YT-messuille on saapunut viitisen tuhatta osanottajaa.

 

Runsas seminaariohjelma

 

Koronapandemian vuoksi tapahtuma siirtyi keväältä syksyyn. Siitä huolimatta kaikki näyttelyjärjestäjät järjestävät tapahtuman yhteydessä omat koulutus- tai seminaaritapahtumansa.

Yhdyskuntatekniikka-näyttely on viiden infra-alan keskeisen järjestön yhteisponnistus. Yhteistyössä ovat mukana Suomen Kiertovoima ry KIVO, Infra ry, Suomen kuntatekniikan yhdistys ry, Suomen Tieyhdistys sekä Suomen Vesilaitosyhdistys ry.

KIVO järjestää näyttelyn aikana omat Kehittämispäivät KIVOn jäsenlaitosten johtoryhmien sekä yhdistyksen eri jaoksien jäsenille.

Lue lisää: https://www.yhdyskuntatekniikka.fi/fi

 

Kuva: Elina Saarinen. YT-messut pidettiin edellisen kerran Jyväskylässä vuonna 2019. Tänä vuonna tapahtumapaikkana on Turku.

Facebooktwitterlinkedin