2 200 vaikuttajaa: Kiertotaloudella on kiire!

Facebooktwitterlinkedin

Yli 2 200 päättäjää ja vaikuttajaa yli 90 maasta kokoontui viime viikolla Helsinkiin, Sitran järjestämään kolmanteen World Circular Economy Forumiin (WCEF) keskustelemaan kiertotaloudesta ilmastokriisin ratkaisussa ja luonnon monimuotoisuuden tuhoutumisen hidastamisessa. Asiantuntijoilla oli yhteinen viesti: Tarvitaan sosiaalisesti reilua, valtavaa, nopeaa muutosta nykyisiin talous-, tuotanto- ja kulutusjärjestelmiin. Kiertotaloudella on kiire.

”Meillä on kymmenen vuotta aikaa dramaattisesti muuttaa toimintatapojamme, jotta voimme estää globaalin ilmasto- ja ekokatastrofin. Jos toimimme nyt, voimme vielä taata tuleville sukupolville hyvän elämän edellytykset”, sanoi tapahtuman avannut Sitran yliasiamies Mikko Kosonen.

Avajaisissa lavalle marssi joukko lapsia ja nuoria 17 maasta kantaen aikuisia herätteleviä mielenosoituskylttejä, jotka huusivat: ”No nature, no future!” (Ei luontoa, ei tulevaisuutta.) ja ”The destiny of our planet is in your hands!” (Planeettamme tulevaisuus on sinun käsissäsi.)

Filippiiniläisosanottaja tiivisti hyvin, kuinka muutokseen tarvitaan meistä jokainen, ei vain isot kihot: ”Kannustan kaikkia pitämään lihattoman viikon. Tarvitaan vain tavallisten ihmisten tavallisia tekoja, jotta saavutetaan epätavallisia tuloksia.”

Lue Uusiouutisten elokuun numerosta 5/2019 lisää WCEF:n annista.

 

Kuvat: Elina Saarinen. World Circular Economy Forum pidettiin kesäkuussa jo kolmatta kertaa. Tapahtumaan saapui kiertotaloudesta kiinnostuneita päättäjiä ja vaikuttajia yli 90 maasta.

 

WCEF:n avajaisissa 3.6.2019 lavalle saapui joukko kansainväliseen ilmastotapahtumaan osallistuneita lapsia ja nuoria.

Facebooktwitterlinkedin