Bio and Circular Finland -ohjelmalla tavoitellaan uutta miljardiluokan bio- ja kiertotalousbisnestä

Facebooktwitterlinkedin

Business Finlandin uusi Bio & Circular Finland -kiertotalousohjelma tähtää siihen, että suomalaisyrityksillä olisi mahdollisuuksia luoda maailman parhaita bio- ja kiertotalouteen liittyviä liiketoimintaekosysteemejä ja saavuttaa bisneksessään jopa viiden miljardin euron kasvu.

”Maailman pelastaminen on hyvää bisnestä”, tiivisti Business Finlandin pääjohtaja Pekka Soini 27. helmikuuta pidetyssä Bio & Circular -ohjelman käynnistysseminaarissa.

Business Finlandin Risto Huhta-Koivisto tarkensi, että maailman pelastaminen bio- ja kiertotalouden ratkaisuilla voi olla korkean arvon bisnestä Suomelle. Hän listasi, että Suomella on avaimet tarjota maailmanluokan ratkaisuja esimerkiksi tehokkaisiin niukkojen luonnonvarojen kiertoihin, ravinne- ja vesikiertoihin sekä biopohjaisiin, fossiilisia korvaaviin materiaaleihin.

Viisi fokusaluetta

Ohjelma aikoo kaksinkertaistaa tutkimus- ja kehitysinvestoinnit innovaatioihin bio- ja kiertotalousalalla sekä ruokaratkaisuissa. Yritysten käytettävissä on laaja, globaalisti toimiva asiantuntijaverkosto esimerkiksi innovaatioiden kaupallistamiseen ja vientiin sekä lukuisia eri rahoitustyökaluja.

Ohjelman päällikkö Outi Suomi kertoo, että ohjelmaan on valittu teemoiksi muovit, tekstiilit, pakkaukset ja rakentaminen. Ohjelma on identifioinut viisi fokusaluetta: biopohjaiset ratkaisut, kiertotalouden mukainen valmistus, uudet bisnesmallit, teolliset symbioosit ja digitaaliset ratkaisut.

Bio and Circular Finland -ohjelma kestää neljä vuotta ja sen laajuus on 300 miljoonaa euroa. Tästä Business Finlandin innovaatiorahoituksen osuus on 150 miljoonaa. Ohjelma jatkuu vuoteen 2022 saakka.

Lue lisää: https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/verkostot/biotalous-ja-cleantech/bio–circular-finland/

 

Kuva: Scanstockphoto. Bio and Circular Finland -ohjelma jatkuu vuoteen 2022.

Facebooktwitterlinkedin