BioBoosters-kiihdyttämöohjelma kutsuu biotalousalan startuppeja

Kuva: Adobe Stock. Saarijärven Biotalouskampukselle luodaan bio- ja älymaatalouden yhteiskehittämisympäristö.
Facebooktwitterlinkedin

Jyväskylän ammattikorkeakoulu käynnistää yhteistyössä Valtran, AGCO Powerin ja Nesteen kanssa kansainvälisen biotalouden kiihdyttämöohjelman. Se on suunnattu biotalouden ja agroteknologian kasvuhaluisille startup-yrityksille.

Haku BioBoosters-kiihdyttämöohjelmaan on nyt auki. Hakemuksia tarkastellaan sitä mukaa kun niitä tulee.

Ohjelma käynnistyy 18.6.2024, ja sen kesto on kuusi kuukautta. Kielenä on englanti. Osallistuminen onnistuu sekä virtuaalisesti että paikan päällä Biotalouskampuksella.

Sijoittajakontakteja ja testiympäristö

BioBioosters-kiihdyttämöohjelmaan osallistuminen on yrityksille maksutonta, eikä omistusta oteta. Ohjelma tarjoaa mukaan lähteville yrityksille räätälöidyn kasvusuunnitelman sekä kontakteja alan veturiyrityksiin ja sijoittajiin.

Neste on kestävien biopolttoaineiden tuotannon globaali markkinajohtaja, kun taas AGCO Corporation on yhdysvaltalainen pörssiyhtiö, joka on yksi maailman suurimmista maatalouskoneiden valmistajista.

BioBoosters-ohjelmassa Valtra, AGCO Power ja Neste haluavat rakentaa kumppanuuksia agroteknologia- ja biotaloustoimialaa kehittävien startup-tiimien kanssa.

Innovestorin Corporate Venturing -tiimi tarjoaa startupeille kokeneiden mentoreiden valmennusta ja suoria kontakteja alalla toimiviin sijoittajiin.

Projektissa luodaan tulevaisuuden fyysinen ja virtuaalinen, bio- ja älymaatalouden yhteiskehittämisen ympäristö ja osaamiskeskittymä Saarijärven Biotalouskampukselle.

Testausympäristössä voi testata, validoida ja yhteiskehittää älykästä biotaloutta ja kestävää ruoantuotantoa pohjoismaisissa olosuhteissa.

Mikä on BioBoosters by Jamk?

Kiihdyttämöohjelma on osa BioBoosters by Jamk -yrityskiihdyttämöä.

Se toteutetaan osana EU:n ja Keski-Suomen liiton osarahoittamaa Finnish Future Farm -projektia.

Hankkeen päätoteuttaja on Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja osatoteuttaja Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto. Kumppaneina on lukuisia yrityksiä kuten Valtra, AGCO Power ja Neste, sekä Saarijärven kaupunki.

Kuva: Adobe Stock. Saarijärven Biotalouskampukselle luodaan bio- ja älymaatalouden yhteiskehittämisympäristö.

Facebooktwitterlinkedin