Doranovalta miljoonien cleantech-kauppa Kiinaan

Facebooktwitterlinkedin

Kuva: Doranova. Vuonna 2011 perustettu Beijing Xishan Environment Technology on yksi ensimmäisistä kiinalaisista maaperän kunnostuksia tehneistä ympäristöteknologiayrityksistä. Sopimus allekirjoitettiin huhtikuun lopussa.

 

15.5.2017

Pirkanmaalainen Doranova Oy on sopinut yhteistyöstä kiinalaisen Beijing Xishan Environment Technology Co., Ltd:n kanssa.

Kolmen miljoonan euron arvoisen lisenssi- ja yhteistyösopimuksen myötä Beijing Xishan Environment Technology saa kolmeksi vuodeksi käyttöoikeudet Doranovan patentoimaan pilaantuneen maaperän ja pohjaveden kunnostuslaitteistoon, DoAct® COREen.

Kyseessä on ensimmäinen suomalaisyrityksen solmima kestävien maaperän ja pohjaveden kunnostusratkaisujen yhteistyösopimus Kiinassa. Ensimmäisen kiinalaisen pilottikohteen puhdistus on tarkoitus aloittaa kesällä 2017.

”Ilmansaasteiden ja pilaantuneiden vesistöjen aiheuttamien ongelmien lisäksi kiinalaisten katseet kohdistuvat nyt maaperän pilaantumien aiheuttamiin ympäristö- ja terveysriskeihin”, kertoo Doranovan toimitusjohtaja Antti Myllärinen.

Tarve on valtava, sillä Kiinan ympäristöministeriön mukaan arviolta 16,1 prosenttia valtion maaperästä ja 19,1 prosenttia viljelymaasta on eri astein saastunutta.

Facebooktwitterlinkedin