Ehdota kiertotaloustekoa kuntakisaan, voita hävikkiruokalahjakortti!

Kuntien Kiertotalousteot -kisa
Facebooktwitterlinkedin

Missä kunnassa on tehty Suomen parhaita kiertotaloustekoja? Vinkkaa oivaltavaa ja inspiroivaa tekoa Kuntien parhaat kiertotalousteot -kilpailun ehdokkaaksi. Ehdotusten jättäjien kesken arvotaan 50 euron lahjakortteja hävikkiruokasovellukseen.

Kilpailu käynnistyy tänään 22.3. Aikaa ehdotusten jättämiseen on 1.5. asti.

Finalistijoukko esitellään kesäkuussa Kestävyysloikka-palvelussa ja parhaat kiertotalousteot julkistetaan Kuntamarkkinoilla 14.-15.9.2022.

 

Taloudellisesti kannattavia luonnonvarojen vähentämisen keinoja

”Kilpailuun toivotaan ehdotuksia sellaisista kuntien pienistä ja suurista kiertotalousteoista, jotka ovat toimivia ja monistettavia”, sanoo erityisasiantuntija Tuulia Innala Kuntaliitosta.

”Kiertotalouden ratkaisut vähentävät luonnonvarojen kulutusta ja ne ovat samalla usein taloudellisesti kannattavia. Toivon, että tämä kisa voi olla juuri se innostava sysäys uusien, hyviksi todettujen käytäntöjen leviämiselle”, kertoo ryhmäpäällikkö Tuuli Myllymaa Suomen ympäristökeskuksesta.

Parhaat teot valitsee raati, johon kuuluvat johtava asiantuntija Laura Järvinen Sitrasta, työelämäprofessori Reijo Karhinen Itä-Suomen yliopistosta, johtaja Miira Riipinen ja johtaja Jarkko Huovinen Kuntaliitosta, erityisasiantuntija Heikki Sorasahi ympäristöministeriöstä, erityisasiantuntija Sari Tasa työ- ja elinkeinoministeriöstä sekä johtaja Petrus Kautto Suomen ympäristökeskuksesta.

Kisan järjestävät Suomen ympäristökeskus, Kuntaliitto ja Sitra.

Kuntien parhaat kiertotalousteot -kilpailu on jatkoa Sitran ja Kuntaliiton Kuntien kiinnostavimmat kiertotalousteot -kilpailulle, Kuntien kiertotaloustärpit -listalle sekä Vuoden kiertotalouskunta -kilpailulle.

Kuva: Syke.

Facebooktwitterlinkedin