Finalistit pitchaavat Oulun KiertotalousAreenassa: Kierroksia kiertotalouteen -haastekisa etsii konkreettisia ratkaisuja

Oulu ilmasta
Facebooktwitterlinkedin

Kuinka biojätteen erilliskeräys saataisiin kasvuun Kiertokaaren alueella? Entä miten metallijätettä saataisiin talteen entistä puhtaampana? Kuinka digitaalisin ratkaisuin edistettäisiin Syötteen matkailualueen resurssien yhteiskäyttöä?

Jos yritykselläsi on näihin käyttökelpoinen toteutusidea, hae mukaan Kierroksia Kiertotalouteen -haastekilpailuun!

Parhaat ratkaisut pääsevät pitchaamaan ehdotuksiaan tuomaristolle. Voittajat julistetaan KiertotalousAreena-tapahtumassa.

Kisan toteuttaa BusinessOulun koordinoima LIKE-kiertotalousklusteri.

Näkyvyyttä ja referenssejä

Kilpailun tarkoituksena on erityisesti parantaa pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuuksia saada näkyvyyttä ja referenssejä uusille kiertotalousratkaisuilleen. Näin yritykset voivat parantaa kilpailukykyään kasvavilla kiertotalousmarkkinoilla.

Lisäksi kisa tavoittelee päästövähennyksiä tuovien, skaalattavien kiertotalousratkaisuiden käyttöönottoa.

”Toivomme, että kisa auttaisi edistämään pienten yritysten kiertotalousliiketoimintaa ja toisi yrityksille myönteistä näkyvyyttä”, Liiketoimintaa kiertotaloudesta -hankkeen projektipäällikkö ja kiertotalousklusterin vetäjä Katri Luoma-aho ja BusinessOulun kiertotalousekspertti Aila Ryhänen kertovat.

Pilotteihin rahaa

Parhaita ratkaisuja pilotoidaan todellisissa toimintaympäristöissä tämän vuoden aikana.

BusinessOulu osallistuu kunkin toteutettavan pilotin kustannuksiin korkeintaan 15 000 eurolla. Projektia rahoittavat Pohjois-Pohjanmaan liitto ja Oulun kaupunki.

Biojätteen kierrätysratkaisuja pilotoidaan Kiertokaari Oy:llä, metallin kierrätystä Syklo Oy:n kanssa ja matkailukohteena toimii Syötteen matkailualue. Pilotointien tulokset ovat julkisia.

Haastekilpailu käynnistyy maaliskuun alussa. Finalistit valitaan huhti-toukokuun vaihteeseen mennessä, joten hakuaikaa on pari kuukautta.

Oulun kiertotalousosaaminen näkyviin

Suuri yleisö pääsee seuraamaan finalistien pitchauksia BusinessOulun ja LIKE-kiertotalousklusterin KiertotalousAreena-tapahtumassa Oulussa 24.5.2023.

Yritykset ja muut ammattilaiset esittelevät siellä laajemminkin kiertotalousosaamistaan. Kiertotalousmessuille odotetaan puoltasataa näytteilleasettajaa. Seminaari järjestetään Tullisalissa Oulussa sekä etäyhteyksin.

Seminaarin pääpuhuja on hallitusammattilainen Kaisa Hietala, joka luotsaa esimerkiksi Exxon Mobilia ja Rio Tintoa ympäristövastuullisuuteen. Iltapäivän seminaarisessiot jakautuvat kunnille ja yrityksille suunnattuihin osioihin.

KiertotalousAreenaa edeltävänä päivänä, 23. toukokuuta, pidetään Oulun Linnanmaalla myös Kiertotalouden TKI-iltapäivä.

Luoma-aho kertoo, että Oulussa on paljon kiertotalouteen suuntautuneita toimijoita sekä yksityisellä että julkisella puolella. Oulun kaupunki on sitoutunut edistämään kiertotaloutta monin tavoin.

LIKE-kiertotalousklusteritoiminnan kautta yritykset ovat löytäneet yhteistyömahdollisuuksia ja asiakkuuksia. KiertotalousAreena onkin hyvä tilaisuus esitellä aikaansaannoksia ja verkostoitua.

”KiertotalousAreenan tavoitteena on, että Oulun seudun kiertotalousosaaminen näkyisi laajasti”, Ryhänen tiivistää.

Teksti: Elina Saarinen/ Uusiouutiset-lehti

Kuva: Adobe Stock. Oulu haluaa näkyvyyttä kiertotaloudessa.

Facebooktwitterlinkedin