Klusteri kiihdyttää yritysyhteistyötä Oulun seudulla

Oulun seudulla kiertotalousyritykset kokoontuvat klusteriksi.
Facebooktwitterlinkedin

BusinessOulu koordinoi kiertotalousyritysten klusteria eli avointa ekosysteemiä osana Liiketoimintaa kiertotaloudesta -hanketta.

Klusterin tavoitteena on auttaa etenkin pieniä ja keskisuuria yrityksiä pääsemään osaksi kiertotalouden ekosysteemejä ja saada näin vauhtiin kiertotalouden arvoverkostoyhteistyötä.

Klusterin painopisteiksi ovat nousemassa rakentamisen kiertotalous, kestävä ruokajärjestelmä ja biokierrot sekä materiaalikierrot kuten akkujen, muovien ja tekstiilien kierrätys.

Innovaatioille rahoitusta

Oulun seudun vahvuus eli osaava ICT-sektori näkyy niin, että digitaalisuus toimii klusterin läpileikkaavana teemana. Työtä tehdään monin kanavin digitaalisia ratkaisuja tarjoavien yritysten ja perinteisempien toimialojen törmäyttämiseksi. Lisäksi klusteri aikoo kehittää digitaalisen alustan toiminnalle.

BusinessOulu saattaa toimijoita yhteen. Yritysyhteistyön kiihdyttämisen lisäksi klusteri toimii tiiviissä yhteistyössä Oulun Innovaatioallianssin tutkimuslaitosten sekä oppilaitosten kanssa.

”Kun yhteistyössä löytyy kehitysaihioita, edistämme niiden hankkeistusta ja rahoitusta”, kertoo BusinessOulun Katri Luoma-aho. Hän puhui klusterista Biotalouspäivillä Oulussa.

Yritykset itse ovat Luoma-ahon mukaan toivoneet apua etenkin innovaatioiden ja ratkaisujen pilotointiin. Tätä tukeakseen klusteri järjestää haastekilpailun. Voittajayritysten pilotointihankkeisiin on jo varattu rahoitusta.

Ensi keväänä kiertotalousareena

Klusteri järjestää aktiivisesti myös erilaisia tapahtumia yrityksille. Ensi toukokuussa on luvassa Oulun kiertotalousareena-tapahtumasarja.

Klusterin toimintaan kutsutaan yhä lisää yrityksiä. Vaikka fokus toiminnassa on Oulun seudulla, tervetulleeksi toivotetaan yritykset maantieteellisestä sijainnista riippumatta.

Teksti: Elina Saarinen/ Uusiouutiset-lehti

Kuva: Adobe Stock. Kiertotalousyritykset kokoontuvat klusteriksi Oulun seudulla.

Facebooktwitterlinkedin