Flow Festival leikkaa ilmastopäästöjä muun muassa suosimalla kasvisruokaa – Kävijät saavat äänestää ekologisinta suosikkiannostaan

Flow Festival
Facebooktwitterlinkedin

Flow Festival on käynnissä Helsingin Suvilahdessa. Musiikin lisäksi kävijöitä hellitään kestävän kehityksen mukaisilla makuelämyksillä.

Festareilla ei tarjoilla punaista lihaa eikä siipikarjaa. Linjapäätös tehtiin jo vuoden 2022 festivaaleilla, mikä vähensi tapahtuman ruoan aiheuttamaa ilmastovaikutusta 50 prosenttia.

Jokaisella alueen ravintolalla on listoillaan vähintään yksi vegaaninen annos. Festivaali on kouluttanut ravintolansa kestävän kehityksen Sustainable Meal -koulutuksella. Ekologisuutta ja maukkautta pääsee arvioimaan myös yleisö, sillä festarikävijät äänestävät oman Sustainable Meal -suosikkiannoksensa. Viime vuonna kisan voitti Loi Loi.

Flow’ssa ovat mukana muun muassa Pohjoismaiden ensimmäinen hiilineutraali sushiravintola Sushibar + Wine, vegaaninen hampurilaisravintola Bun2Bun sekä kasvipohjainen MUU ja Gold & Green Tasteland nyhtökauraherkuillaan.

Kuva: Petri Anttila/ Flow.

Facebooktwitterlinkedin