Globaali jätehuoltojätti SULO osti suomalaisen Molok Oy:n – Molok-brändistä tulee yksi SULOn johtavista tuotemerkeistä

Marko Penttinen
Facebooktwitterlinkedin

Euroopan johtava jätehuoltotoimittaja SULO Group on ostanut kotimaisen Molok Oy:n koko osakekannan.

2 500 työntekijän jätti SULO on asentanut jätehuollon ja kiertotalouden laitekokonaisuuksia jo 150 miljoonaa kappaletta ympäri maailmaa. Yritys tunnetaan etenkin SULO-pintakeräysastioistaan.

Molok puolestaan on maailman ensimmäinen syväkeräyksen kehittäjä, jonka tarina alkoi Molokin perustajan Veikko Sallin työstä 1990-luvun alussa.

Yli 30 vuoden aikana Molok on asentanut lähes 200 000 syväkeräyssäiliötä yli 45 maahan.

Molok Oy:n toimitusjohtaja Marko Penttinen uskoo, että kauppa hyödyntää molempia osapuolia.

”Kaupan myötä SULO saa tuotevalikoimaansa laajan syväkeräysratkaisujen tarjonnan. SULOn myyntiverkoston kautta Molok voi vahvistaa asemaansa esimerkiksi Keski-Euroopan saksankielisissä maissa ja Ranskassa. Molok puolestaan voi tarjota SULOn repertuaaria etenkin Pohjois-Euroopassa ja tietyissä asiakasryhmissä.”

Molok-brändi ei siis katoa minnekään, päinvastoin: SULO-konsernin toimitusjohtaja Jean-Marie Vaissaire sanoo, että Molokista tulee yksi SULOn johtavista tuotemerkeistä:

”Molokin syväkeräysratkaisut kuvaavat mitä parhaiten visiotamme ”Luomme ratkaisuja, joilla tämän päivän jätteestä tehdään huomisen resurssi”. Molokista tulee yksi SULOn tärkeimmistä tuotemerkeistä, joka jatkaa vahvaa kasvuaan hyödyntäen SULOn jakeluverkostoja niin Euroopassa kuin sen ulkopuolellakin.”

Vankkaa kasvua

Molokin pääkonttori ja tuotanto jatkavat Nokialla. Samoin Molokissa jatkavat yhtiön 77 vakituista työntekijää.

Vaaka Partners tuli Molokin enemmistöomistajaksi vuonna 2016. Sen jälkeen Molok on ammattimaistunut ja kasvanut. Vastuullisuudesta on tullut yhtiön strategian kulmakivi. Vuonna 2022 yrityksen myynti kasvoi 25 prosenttia ja liikevaihto nousi jo 30 miljoonaan euroon.

Penttisen mukaan Molok hakee kaksinumeroista kasvu-uraa jatkossakin.

”Pohjois-Euroopan maat ovat jo pitkään olleet syväkeräysmyönteisiä. Etelä-Eurooppa ja Itä-Eurooppa kasvavat voimakkaasti. Euroopassa on monia alueita, joilla EU rahoittaa jätehuollon vihreää siirtymää. Myös Suomen-markkinaa haluamme kehittää edelleen. Juuria ei pidä unohtaa”, Penttinen sanoo.

Teksti: Elina Saarinen/ Uusiouutiset-lehti

Kuva: Molok. Molokin toimitusjohtaja Marko Penttinen näkee SULO-yhteistyössä monia hyötyjä.

Facebooktwitterlinkedin