Hiilitassunjälki pieneksi! Lemmikkialan yritys keksi hyödyntää koiranleluissa kierrätysmateriaaleja ja varustaa lelut korjausohjeilla

Alvar Petin uusioleluja
Facebooktwitterlinkedin

Koiran koosta riippumatta mahdollisimman pieniä hiilitassunjälkiä!

Tämä on helsinkiläisen lemmikkialan startup-yritys Alvar Petin missio.

Yritys on kehittänyt yhteistyössä vastuullisen muodin edelläkävijän, Globe Hopen, kanssa koirille Uusiolelu-tuotesarjan, joka huomioi kiertotalouden monella tavalla.

Leikkuuhävikki hyötykäyttöön

Uusiolelut valmistetaan kierrätetyistä, kestävistä materiaaleista ja niiden pehmusteet syntyvät tuotantovaiheen leikkuujämistä.

Yhteistyö hyödyntää tekstiiliteollisuuden ylijäämää ja vähentää samalla tekstiilialan hävikkiä.

Koiranlelut ovat uusi aluevaltaus molemmille yrityksille, sillä Alvar Petin valikoima painottuu ennestään ravitsemukseen ja Globe Hopen ihmisten asustukseen. Laajentaminen lemmikkitarvikkeisiin tarjoaa uusia mahdollisuuksia hyödyntää materiaaleja, joille ei ole käyttöä vaateteollisuuden muissa kiertotaloushankkeissa.

Yleensä lemmikkikaupoissa myytävät lelut on valmistettu Euroopan ulkopuolella ilman tietoa työoloista, toimitusketjusta tai materiaalien alkuperästä. Lelut saattavat olla huonolaatuisia.

“Tyypillisesti koiranlelut valmistetaan siellä, missä materiaalit ja tuotanto ovat halvimpia. Ongelmaksi muodostuu se, etteivät lelut palvele käyttäjäänsä kovin pitkään vaan hajoavat helposti”, kertoo Alvar Petin perustaja ja markkinointijohtaja Hanna Lemmetti.

Köydenvetoa

Tuotesarjaan kuuluu ensi vaiheessa kaksi lelua: porkkanamallinen pehmolelu sekä monikäyttöinen aktivointilelu.

Uudelleenkäytettävä materiaali lelujen naruihin löytyi Alvar Petin suunnittelija Valentina Lachnerin kiipeilyharrastuksen kautta:

”Kiipeilyköysillä on ”parasta ennen -päivä”, jolloin köysi ei enää turvallisesti pysäyttäisi putoavaa kiipeilijää. Köyttä ei voi enää käyttää kiipeillessä, mutta muuta vikaa köysissä ei ole. Köydet näyttävät yhä hyvältä ja ovat silti tarpeeksi kestäviä koirien leikkeihin, joten päätimme hyödyntää niitä aktivointilelussa.”

Korjausohjeet tuotelapussa

Vauhdikkaissa vetoleikeissä ja terävien hampaiden temmellyksessä koiran lelut joutuvat koville.

Siksi Alvar Petillä on takataskussaan, tai oikeastaan koiranlelun tuotetietolapussa, konsti, jolla voi pidentää lelun elinkaarta:

”Halusin lisätä tuotetietolappuun yksinkertaiset kuvalliset korjausohjeet, koska koirat ovat koiria. Vaikka lelut on valmistettu materiaaleista, jotka kestävät leikkimistä, on todennäköistä, että jossain vaiheessa lelun elämää siihen tulee esimerkiksi pieni reikä tai muu kolhu. Valmiiden ohjeiden avulla koiran omistajan on helppo itse korjata lelu kestävästi”, kertoo Lachner.

Kuva: Alvar Pet. Uusiolelujen suunnitteluprosessissa hyödynnettiin Globe Hopen tietotaitoa kierrätysmateriaaleista. Alvar Petin suunnittelija Valentina Lachner ja Globe Hopen tuotantopäällikkö Karoliina Halsti-Ndiaye valikoivat materiaaleja Globe Hopen varastolla.

Facebooktwitterlinkedin