Jätteenkäsittelyn suomalainen vaihtoehto

Facebooktwitterlinkedin

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Yhä useammin jäte ei ole enää loppusijoituspaikkaansa etsivä rasite, vaan kiinnostava kiertotalouden resurssi.

Suomalainen Tana kehittää ja valmistaa materiaalinkäsittelyn koneita, joilla voidaan tehokkaasti erotella kierrätykseen ja energiahyötykäyttöön sopivat jakeet. Viime keväästä lähtien koneita on voinut myös vuokrata.

Suomalainen Tana on ollut kova sana jätteenkäsittelyssä jo lähes viidenkymmenen vuoden ajan, niin Suomessa kuin maailmalla. Koneita myydään yli 70 maassa, viidellä mantereella.

”Olemme toimineet globaalisti jo ensimmäisestä vuodesta lähtien. Ensimmäinen kone oli kaatopaikkajyrä, joka valmistettiin Hannoverin messuille ja myytiin siellä saksalaiselle asiakkaalle vuonna 1971”, kertoo liiketoimintajohtaja Jaakko Kouhia.

Oma suomalainen tuotekehitys, teknologia ja valmistus ovat aina taanneet laadun, huoltovarmuuden ja asiakaspalvelun. Asiakas saa täsmäapua tarvittaessa vaikka suoraan Toijalan tehtaalta, missä tunnetaan laitteet viimeistä ruuvia myöten. Vahva konsepti tuottaa tulosta: Tanan myynti kasvaa vuosittain ja liikevaihto on kolminkertaistunut viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Tuotekehitys on älyteknologiaa myöten omien insinöörien hyppysistä.

TANA ProTrack®, digitaaliset älyteknologian sovellukset reagoivat koneen mahdollisiin häiriöihin ja paikalle saadaan viipymättä tekninen tuki, jotta keskeytys työmaalla jää minimiin. TANA ProTrackin® avulla saa myös seurattua työmaan kustannustehokkuutta, sillä raporteista näkee esimerkiksi työtunnit, ajetut tonnit ja energian kulutuksen.

 

Vuokraaminen tukee kestävää kehitystä

Viime huhtikuusta Tana on tarjonnut uutta palvelua: konevuokrausta Tana Rentalin kautta. Valikoimassa on repijöitä ja seulakalustoa. Palvelua on kyselty jo useista maista, mutta Kouhia kertoo koneita vuokrattavan logistisen järkevyyden nimissä ainakin toistaiseksi pääasiassa vain Suomeen.

”Suosio on yllättänyt meidät. Juuri tänä aamuna tilasin uuden vuokrarepijän kysynnän paikkaamiseksi. Monissa jätteenkäsittely-yrityksissä, niin kunnallisella kuin yksityisellä puolella, on tilapäistä, muutaman viikon tai kuukauden tarvetta jätteenkäsittelylaitteille, jolloin ei ole järkevää investoida omaan kalustoon. Siinä säästetään suoraa rahaa sekä luonnonvaroja, kun ei hankita koneita työmaalle luppoajaksi seisomaan. Moni asiakas vuokraa kalustoamme myös omien koneidensa laitevaurion ajaksi, jotta tuotanto pysyy käynnissä.”

 

Asiakkaat ovat kiitelleet palveluprosessin vaivattomuutta: Tana Rentalin henkilökunta tutustuu asiakkaan materiaaleihin etukäteen, valitsee laitteen ja asetukset ennakolta sen mukaan ja koneen saa käyttövalmiina ja huollettuna suoraan omalle tontille. Käyttöopastus kuuluu tietysti pakettiin.

 

Lisätietoa: https://www.tana.fi

marketing@tana.fi

jaakko.kouhia@tana.fi

 

Kuva: Irma Capiten. Jaakko Kouhia, myynti ja Janne Arjanka, huolto ja kunnossapito Tana Rental Oy:ltä.

Facebooktwitterlinkedin