Jätteenkeräysastiamarkkinoille tuli uusi suomalaisyritys

Luowian keräysastioita asennetaan Tallinnassa
Facebooktwitterlinkedin

11.2.2014

Suomeen on perustettu viime vuoden lopulla uusi jätteenkeräysastiayhtiö, Luowia Collection Oy. Sitä johtaa toimitusjohtajana ja yrittäjänä Jukka Blom.

Myyntiin ja markkinointiin sekä omaan tuotekehitykseen perustuvan Luowia Collectionin erikoisuutena ovat jätteenkeräysastiat, jotka on mahdollista asentaa perinteisen 1,5 metrin asennussyvyyden lisäksi myös puolen metrin syvyyteen tai kokonaan maan pinnalle.

”Emme kopioi mitään, vaan satsaamme omaan suunnitteluun, muotoiluun ja tuotekehitykseen. Syväkeräysastia on jo keksitty, samoin pintakeräysastia. Siihen väliin tarvittiin jotain”, Jukka Blom tiivistää.

Innovaatiot ovat jo käynnistäneet puskaradion, vaikka itse yritys on vasta muutaman kuukauden ikäinen. Luowia Collection perustettiin viime vuoden lopussa.

”Kotimaassa olemme ehtineet vasta avata kotisivut nettiin ja lähettää lehdistötiedotteen. Sen jälkeen tuli satoja puheluita parissa päivässä. Jopa kilpailijat ovat kehuneet ja ehdottaneet yhteistyötä”, Blom kertoo.

Hän korostaakin, että Luowia on avoin yhteistyölle ja kaikille kehitysideoille.

Blom pääsee hyödyntämään uuden yhtiön yrittäjänä 30 vuoden kokemustaan kansainvälisestä myynti- ja markkinointityöstä. Monet muistavat Blomin Molokilta. Pesti Molokin toimitusjohtajana päättyi kesällä 2012.

Luowia valmistuttaa tuotteensa verkostomaisesti. Ruiskuvaluosat tekee kotimainen Okartek, muoviosat valmistetaan Virroilla, nostosäkit Kokkolassa.

Luowia teki viime viikolla jo ensimmäiset keräysastia-asennukset. Uudet syväkeräysastiat asennettiin Tallinnan Öismäkeen sekä Tarttoon.

Blom arvioi, että arvioidusta liikevaihdosta 70 prosenttia tulee kertymään viennistä, 30 prosenttia kotimaan myynnistä.

Facebooktwitterlinkedin