Jätteistä ja tähteistä syntyy vaikkapa muovipulloja – Japanilainen pullonvalmistaja ottaa ensimmäisenä käyttöön Nesteen kehittämän biopohjaisen RE-tuotteen

Neste aloittaa japanilaisyhteistyön.
Facebooktwitterlinkedin

Biopohjaiset materiaalit helpottavat muoviteollisuuden riippuvuutta fossiilisista raaka-aineista. Neste on aloittanut yhteistyön, joka mahdollistaa PET-pullojen valmistuksen biopohjaisista materiaaleista.

Kaupallisen mittakaavan yhteistyössä käytetään ensimmäistä kertaa Nesteen kehittämää, biopohjaista RE-tuotetta PET-muovin valmistukseen.

Japanilainien juomayhtiö Suntory ottaa uusiutuvan PET-muovin käyttöönsä pullojen valmistuksessa vuonna 2024.

Yhteistyössä välituotteet valmistaa niin ikään japanilainen ENEOS Okayamassa. Mitsubishi Corporation toimii koordinaattorina.

Neste valmistaa biopohjaista RE-raaka-ainetta esimerkiksi käytetystä ruokaöljystä tai paistorasvasta ja muista jäte- ja tähdeöljyistä ja -rasvoista. Kierrätettynä komponenttina voi olla kemiallisesti kierrätettyä muovijätettä. RE-tuotteen uusiutuvia ja kierrätettyjä komponentteja voi käyttää erikseen tai sekoituksena, asiakkaan tarpeen mukaan.

Biopohjaisen materiaalin hyödyntämisessä käytetään massatasemenetelmää.

Kuva: Neste. Uusiutuva Neste RE koostuu biopohjaisista raaka-aineista valmistetuista puhtaista hiilivedyistä. Sitä voidaan käyttää drop-in-ratkaisuna fossiilisten raaka-aineiden korvaamiseksi polymeerien ja kemikaalien valmistuksessa.

Facebooktwitterlinkedin