Juuri Partners vauhdittaa Destacleanin Tuusulan laitosta

Facebooktwitterlinkedin

Kuva: Destaclean. ”Juuri Partnersin mukaantulo varmistaa meille nykyistä nopeamman kasvun ja tuotekehityksen”, linjaa DestaCleanin hallituksen puheenjohtaja Reino Partanen. Hän jatkaa Matti Hallisen kanssa yhtiön enemmistöomistajina.

 

15.5.2017

Destaclean Oy on saanut vähemmistöosakkaakseen pääomasijoitusyhtiö Juuri Partners Oy:n. Se hallinnoi pääomasijoitusrahasto Juuri Rahasto I Ky:tä, joka sijoittaa pieniin ja keskisuuriin yrityksiin.

Juuri Partnersin investoinnin avulla Destaclean rakentaa Tuusulaan, Kelatien teollisuusalueelle raaka-ainetehtaan, jonka on määrä olla tuotantovalmiina vuoden 2018 aikana. Destacleanin materiaalien kierrätysasemat sijaitsevat Helsingissä ja Tuusulassa ja kierrätystuotetehdas Hyvinkäällä.

Destacleanin ensimmäinen kaupallinen tuoteinnovaatio on ympäristörakentamiseen soveltuva Puukivi. Puukivi on betoniteknologiaan perustuva komposiitti, joka sisältää kierrätyspuumurskeesta valmistettua puhdasta puukuitua.

”Destaclean sopii erinomaisesti Juuri Rahaston sijoitusstrategiaan”, sanoo Juuri Partnersin toimitusjohtaja Samuli Sipilä.

”Yhtiön kasvupotentiaali on merkittävä, sillä rakennusjätteen aito kierrättäminen on Suomessa alkuvaiheessa. EU:n jätedirektiivi edellyttää, että vuoteen 2020 mennessä rakennusjätteestä tulisi kierrättää maa- ja kiviainekset pois lukien 70 %. Suomi yltää toistaiseksi vasta noin 40 prosentin kierrätysasteeseen.”

Facebooktwitterlinkedin