Jyväskylän yliopiston ympäristöntutkimuskeskus Nab Labsille

Facebooktwitterlinkedin

27.3.2014

Laboratorioalan palvelututkimuksia tarjoava Nab Labs Oy on ostanut Jyväskylän yliopistolta ympäristöntutkimuskeskuksen näytteenotto-, laboratorio- ja suunnitteluliiketoiminnat.

Ympäristöntutkimuskeskuksen 34 työntekijää siirtyvät ylihuomisesta (29.3.2014) alkaen Nab Labs Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Liiketoimintakauppa kasvattaa Nab Labsin henkilöstömäärän 150:een laboratorioalan ammattilaiseen. Yritys toimii kahdeksalla paikkakunnalla ja sen liikevaihto on noin 12 miljoonaa euroa.

Toiminta jatkuu normaalisti ympäristöntutkimuskeskuksen nykyisissäYlistön kampuksen toimitiloissa Jyväskylässä.

”Työpaikkojen säilymisellä ja laboratorioalan palvelutarjonnan jatkumisella Jyväskylässä oli keskeinen asema sopimusta neuvoteltaessa”, rehtori Matti Manninen sanoo.

Mannisen mukaan yliopisto voi nyt suunnata rooliaan yhä enemmän tutkimukseen ja opetukseen, kun palveluliiketoimintaa tehnyt erillislaitos saa uuden jatkajan.

Nab Labsin palvelutarjonta täydentyy nyt ympäristöntutkimuskeskuksen erikoisasiantuntemuksella.

”Laaja-alainen ympäristösuunnittelu vesiin, eliöstöihin ja ilma-asioihin liittyen tuo paljon lisäarvoa yrityksemme asiakaskunnalle” Nab Labs Oy:n toimitusjohtaja Tommi Karjalainen kertoo.

Facebooktwitterlinkedin