Kamupakin perustajille 100 000 euron ympäristöpalkinto Sininen pallo – ”Olemme häkeltyneitä ja kiitollisia”

Kuva: Kamupak. Kamupakin ratkaisut ovat vähentäneet kertakäyttöastioiden määrää.
Facebooktwitterlinkedin

Tänään (30. marraskuuta 2023) Espoon Otaniemen Dipolissa jaettiin merkittävä, 100 000 euron arvoinen ympäristöpalkinto Sininen pallo.

Sen saivat pakkausten uudelleenkäyttöä edistävän Kamupakin perustajat Iida Miettinen, Karri Lehtonen ja Eero Heikkinen.

”Olemme häkeltyneitä ja kiitollisia merkittävästä ympäristötunnustuksesta, joka osoittaa meille, että olemme käyttäneet energiaamme oikean asian parissa. Toivomme, että tunnustus kannustaa myös muita yrittäjiä kyseenalaistamaan vakiintuneita kulutusmalleja kestävämmän ja kiertävämmän maapallon varmistamiseksi”, Kamupakin perustaja Iida Miettinen sanoo.

Kamupak rakentaa uudelleenkäyttöön pohjautuvaa kiertotalouden ekosysteemiä. Uudelleenkäytettävät ja lainattavat kestoastiat korvaavat kertakäyttöisiä pakkauksia. Yritys on myös kehittänyt digitaalisia ratkaisuja kuten panttisysteemin helpottaakseen uudenlaisen, aiempaa kestävämmän toimintamallin läpilyöntiä.

Taakanjakoa hartioilta

Maj ja Tor Nesslingin säätiön, Tiina ja Antti Herlinin säätiön ja Svenska litteratursällskapet i Finlandin myöntämä Sininen Pallo jaetaan nyt kolmatta kertaa.

Kamupakin perustajien kehittämä ratkaisu vähentää palkintoperusteiden mukaan ympäristöä kuormittavien kertakäyttöisten noutoruokapakkausten tarvetta.

”Sininen pallo -palkinnolla haluamme nostaa esiin, että kuluttajan käytöksen muutoksella on iso rooli ekologisen kriisin kukistamisessa. Mutta vastuu ei voi olla yksittäisten ihmisten harteilla. Siksi haluamme palkita sellaisia innovaatioita, jotka mahdollistavat ihmisten käytöksen muutoksen isossa mittakaavassa ja tekevät muutoksen helpoksi”, sanoo palkinnon työryhmän vetäjä, Nesslingin säätiön tiede- ja toiminnanjohtaja Katja Bargum.

Kuva: Kamupak. Kamupakin ratkaisut ovat vähentäneet kertakäyttöastioiden määrää.

Facebooktwitterlinkedin