Kemian hyväksi -palkinto Leena Laitiselle

Facebooktwitterlinkedin

31.3.2015

”Muistan, kun 25 vuotta sitten pääsin Suomen ainoaan toimittajan paikkaan, johon vaadittiin kemistin koulutusta. Silloin pompin riemusta, ja tekisi mieli pomppia nytkin.”

Näin sanoi silminnähden onnellinen Kemia-lehden päätoimittaja Leena Laitinen vastaanottaessaan ChemBio Finland -tapahtuman yhteydessä jaetun Kemian hyväksi -palkinnon.

5 000 euron arvoinen palkinto jaettiin nyt toista kertaa. Sen myöntävät Suomen Messusäätiön taloudellisella tuella Suomalaisten Kemistien Seura, Finska Kemistsamfundet, Kemiallisteknillinen Yhdistys ja Kemian Päivien Säätiö.

Laitinen on työssään pitänyt esillä kemian saavutuksia ja luonut alalle positiivista imagoa.

Laitinen on työskennellyt Kemia-lehdessä vuodesta 1990 asti. Lehden päätoimittaja ja yrittäjä hänestä tuli vuonna 2002. Vuodesta 2006 hän on ollut myös toimitusjohtaja Kempulssi Oy:ssä, joka julkaisee Kemia-lehden lisäksi Uusiouutisia ja Työ Terveys Turvallisuus –lehteä.

Suomalaisten Kemistien Seuran puheenjohtaja, professori Kimmo Himberg sanoi palkintoa jakaessaan, että Laitisen päätoimittajakaudella Kemia-lehti on onnistunut paitsi alan ammattilehtenä, myös suuren yleisön lehtenä, joka on yleistajuistanut kemian ilmiöitä.

Laitinen kiinnostui kemiasta jo kouluaikoina ja valmistui kemian tekniikan diplomi-insinööriksi 1988. Diplomityönsä hän teki Vesi- ja ympäristöhallituksessa projektissa, jossa hän selvitti jätteiden kaatopaikkakelpoisuutta.

”Sieltä on peräisin lukkarinrakkauteni jätehuoltoalaa kohtaan”, hän hymyilee.

Kun paikka Kemia-lehdessä avautui, Laitinen haki sitä empimättä.

”Olen todella iloinen siitä, että olen työssäni päässyt yhdistämään kiinnostukseni luonnontieteisiin ja kirjoittamiseen ja saanut osaltani viedä eteenpäin viestiä kemian monista saavutuksista.”

Facebooktwitterlinkedin