Kerätään kesään mennessä miljoona roskapussia

Kuva: Adobe Stock. Roskia voi kerätä Miljoona roskapussia -kampanjassa minkä kokoiseen pussukkaan tai säkkiin tahansa. Pääasia on, että roskia kerätään.
Facebooktwitterlinkedin

Yleisradio käynnistää tänään 15.4.2024 paljon huomiota saaneen siivouskampanjan.

Miljoona roskapussia -talkoissa on tavoitteena vähentää roskaamista ja innostaa ihmiset keräämään jätettä pois luonnosta, rannoilta ja tien pientareilta.

Kampanja haastaa kaikki suomalaiset – asukkaat, kaveripoppoot, perheet, koululaiset, päiväkodit, harrasteporukat ja työtiimit – keräämään roskia julkisilta alueilta.

Lukuisat kunnat ja kaupungit, järjestöt, säätiöt sekä esimerkiksi valtioneuvoston kanslian kestävän kehityksen toimikunta ovat mukana kampanjassa.

Keräämistä helpottaa se, että monet kunnat ja kunnalliset jätelaitokset tarjoavat talkooporukoille lainaan keräysvälineitä kuten keruupihtejä, roskatikkuja tai jätesäkkejä. Näitä voi monessa paikassa lainata esimerkiksi kirjastoista tai kulttuuritaloilta.

Kampanjaan voi osallistua jokainen huolimatta siitä, onko oma asuinpaikkakunta kumppanina.

Talkootempauksesta voi kertoa somessa tunnuksella #miljoonaroskapussia.

Laskuri näyttää keruupaikat

Samalla järjestyy leikkimielinen kisa eri paikkakuntien välillä, sillä oman saaliin voi ilmoittaa Ylen laskuriin. Kerätyt roskapussit merkataan laskuriin sinne, missä roskat on kerätty. Laskuri päivittyy kerran päivässä.

Mikko ”Peltsi” Peltola toimii kampanjan virallisena kummina.

Viime vuonna kampanjan aikana saatiin kerättyä yhteensä noin viisi miljoonaa litraa jätettä. Roskapusseissa laskettuna tämä tarkoittaa 210 372 roskapussia. Tänä vuonna tavoite on siis kasvanut miljoonaan pussilliseen.

Teksti: Elina Saarinen/ Uusiouutiset-lehti

Kuva: Adobe Stock. Roskia voi kerätä Miljoona roskapussia -kampanjassa minkä kokoiseen pussukkaan tai säkkiin tahansa. Pääasia on, että roskia kerätään.

Facebooktwitterlinkedin